dejlig


lookbook

Det är söndag och så underbart fin kväll, jag skulle kunna skriva ner hundra saker som gör mig lycklig just nu.
"..den här stan gör mig så hög" sjunger Parken och det är väl den meningen som bästa kan uttrycka vad jag i stunden känner för Halmstad, jag trivs som fisken i vattnet och det känns som jag hittat hem. löjligt kanske, men människorna jag lärt känna, doften, platserna, ja allt får mig att le inombords.
Det är här jag ska tillbringa 2 år till med nöje.

Bort från det sentimentala och in på vad jag haft för mig, för det är ju sååå fruktansvärt intressant. Hursom, förra veckan, närmare bestämt onsdagen så intågade jag i Halmstad och tog en mezzo  fika med Smedan och Ullis, så på torsdagen jobbades det och på kvällen dök min stadiga småläning upp. Så blev det midsommarafton, då alla skulle skåla, men jag tog mig istället till jobbet, för att spandera 24 timmar där innan jag var hemma i lägenheten för att förbereda för Fäst med Halmstads stoltheter, alkoholen sögs upp väl och det skålades och dansades på järnvägsgatan. Nårra timmar senare befann jag mig tillbaka på Gamletull för att tända ljus och lyssna på Beatles tillsammans med pöjken, kan vara den finaste natten vi delat. Det tog emot att ta sig till jobbet imorse, men väl där flög tiden iväg och 8 timmar senare satt jag och ett gäng män i en trång etta och glöttade fotboll. Nu inväntar jag min tillfäliga sambo Kim som ska sova här under en veckas tid, kan bli himlans bra, kanske får mig att förtränga att Peace and Love äger rum, det svider att jag inte kan vara där eftersom mina närmaste vänner kommer vara där och banden är så sjukt bra att öronen blöder.

Oj jag tror visst jag behövde skriva av mig, ha det bäästast fina ni!


södd



såhär ser mitt crib ut än så länge, de är Kims Tv, som flyttat in för en vecka.

Fembot



Snodde bilderna från Min Kärestas fotoblogg , de är nämligen från i lördag när bruden firades. Idag åker hon, Sara, Benny, Erik, Lena, Mummi och Vaari till Finland och jag kunde inte vara med avundsjuk. Själv sitter jag på tåget mot Halmstaden, jag håller tummarna för snyggt väder, massa knasigheter och så vidare. Idag kommer min soffa också vilket är väldigt spexigt, då blir lägenheten fullänadad så att säga.
Lyssnar på Robyns nya platta som är galet bra på massa viss, lyssnarå!

vän med en bil

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Utan tvekan Sommarstugan i Finland

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- I solen med fina människor och  på kvällen grillas och ölas det!

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Halloumi for president!

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Kan inte säga att de blir mycket ledighet, men det som blir ska ägnas i solen med fina och konserta en del!

5. Dina bästa sommarfärger?
- Korall, Kornblå och Vit

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
Sunnes sommar är en sak som sammanfattar svensk sommar för mig

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Finns miljoners, men alla de härliga sommrarna i Finland och i Linköping, jag minns sommaren innan jag började sexårs. Då båtluffade vi med en annan familj i Grekland. Jag minns att allt var så fint, det var inte alltid klart vart vi skulle bo och överallt luktade det gott, mamma och pappa var fortfarande tillsammans och jag blev förälskad i att bada. Ett starkt minne är då jag, Sara, Tobias och Gabby stod på en brygga och vågorna var så höga att de sköljde upp på oss. Så när vi skulle rida Åsnor upp för ett berg och utan att betala klev vi upp på åsnorna som hakigt tog oss upp för berget och han som "stryde" åsnorna ropade Jalla hela tiden.

8. Havet, sjön eller poolen?
-  Havet!

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
Älskar glass i alla former utom sorbet

10. Vart går din drömsemester?
- för svårt


rainbow



Nu kan jag skriva det officiellt, jag är hemma, dvs. alltså i Strängnäs. Anledningen till att jag inte berättat något är för att Min Käresta skulle firas idag och de skulle bli en överaskning att jag var med! Helt kanoners var det, kollade Finlands filmen från förra sommaren som snyggingen klippt ihop till ett helt sinnesjukt rolig film. Så åt vi såklart massor och sånt som man gör när folk fyller, fast hon fyller ju egentligen inte förrän nästa helg, då jäklar blir tösen myndig, älskar henne utan och innan! Även om det är tidigt så säger jag grattis (i förskott!)

red trash

 

bränd tjej med nya tights

white trash



imorgon kommer bli en helt fantastisk dag kan jag tror, ska sitta och kolla på bröllopet hela dagen lång..ellär?
Fint väder ska det iallfall bli och bröllopet är det sista jag tänker ägna min tid åt. En grej som stört mig den senaste tiden, nämligen när det inte varit fint väder och när jag inte jobbat så har jag suttit framför teven och det finns två grejor det talas om Bröllopet och fotbolls VM, nu är det såhär att jag äger tre vettiga kanaler nämligen 3an, 4an, och 6an så när jag väl slåt mig ner framför teven tals det antingen fotboll eller bröllop, sjukt ovärt, fotbollen kan jag stå ut med, men det ständiga tjatet om att kronprinsessan ska gifta sig är överhypad. Hon gifter sig en under en dag och teve 4 kommer sända från slottet exakt hela dagen, under de senaste veckorna är det ju det enda dom pratar om.
Jag är grymt negativ , jag vet, men det beror mest på tristress, jag har bränt mig i fejjan och kan inte sitta ute som alla andra ,alltså de som är lediga och är smarta nog att använda sololja, plus att jag saknar min man och jag saknar alla fina vänner.
En bra grej i all negatvitet är att jag blev godkänd på min tenta, det betyder att jag har sommarlov från och med nu, kunde inte känns skönare!!

Ordiarré kallas det.

långa vägar


min spotify dårråå

Kära Läsare!
Vi har ju inte hörts sen förra fredan , men är min lägenhet i stort sett fulländad, på onsdag kommer soffan sen är den komplett så att säga. Den senaste tiden har mestadels gått till att fylla lägenheten med möbler, porslin och annat smått och gått. Så har ju både mammsen och pappsen varit på besök. Pappa och Inger kom ner i fredags och det gjorde även Gustav. Så vi fixade med sängen och satt nere hos Gustav och chillade en stund. Så på lördan tog vi oss ett varv i Halmstad för att inköpa massa nödvändigheter ett hem kräver.

På söndan skjutsade pappa och Inger mig till jobbet och mamma hämtade mig på jobbet 8 timmar senare, så vi for hem till Gustav där bodde han och hans mammsing väntande, vi hade en såkallad fin "svärmorsträff", innan de for till Skillingaryd. Så ägnades Måndagen åt jobb, Tisdan och Onsdan spanderades åt att kolla soffa , sätta upp hyllor och såklart ligga på stranden. Idag for vi till Ikea en sväng och njöt av solen i några timmar.

Serni där fick ni 5 dagar sammanfattat i 10 rader.
Jag lovar att  vi ses inom kort! pöss osv.




must dance



nu går de inte att leka körragömma i min lägenhet, eller går gör det väl, men det finns inte många allternativ att välja mellan att gömma sig. En byrå och en tv bänk är det jag klarar mig på, just nu sitter jag på kuddar på golvet taggar inredning och väntar på att pappa och Inger ska komma till Halmstad med min säng, så äre serni. En anna grej jag taggar till över  och väntar på är att min man kommer till Halmstad ikväll. Det tror jag kan bli spexigt.
En ganska ospexig grej är att jag ska jobba på söndag, redan vid 9 , och på måndag med.
Vill ni höra det spexigaste som hänt mig denhär veckan, jag fick nämligen ett samtal av finaste Lotten i natt, precis när jag kom från jobbet ringer hon och när jag svarar höra jag Aeronsmith spela, live dårrå. Så lägger hon på, skickar en bild och ringer upp, jag trodde jag skulle dö lite. Det gjorde min natt, morgon och dag!

de spöregnar för övrigt här i Halmstaden, har ingen åsikt om regnet längre, de tycks ändå inte bry sig hur mycket galla jag än spyr över det.
ajöööös

Man kallar dem galna

Känner mig som en stolt mamma, anledningen till det är att Gustav för ungefär för 6 månader skrev ett reportage under en skoluppgift vi hade. Efter att vår examinator läst igenom reportaget fick Gustav hur mycket creed som helst för det och vår examinator ville publicera det.
Eftersom jag hörde om detta har jag tjatat som en 3-åring på honom att jag vill läsa det, så för några veckor  sedan läste jag reportaget och jag gillar det skarpt.
Nu till det här inläggets syfte, nämligen att Gustav och han bästaste bästa vän (ja de är till och med förlovade och jag var vittne , då endast på facebooken hörni) har en blogg där de skriver om deras inbittna intressen, nu har de publicerat Gustavs reportage där " Man kallar dem galna" heter det, läs de med välbehag nu!(finns i länken)

Huckelberry




Har suttit och kollat igenom massa gamla blogginlägg, väldigt underhållande. Det är runt 4 år sen jag satte igång att blogga och har seglat stadigt på Huckelberry-bloggen sedan dess. Tycker att felstavningen i Huckleberry är lite halvt charmig, bjuder på det, somsagt 4 år sedan jag döpte den och stavninghar aldrig varit min grej. Anledningen till att de blev Huckelberry är Håkan Hellströms låt Min Huckleberry vän, är en av de finaste låtarna jag vet och jag tyckte namnet stämde bra och lätt sådär coolt klatschigt.
Bloggen har haft sina ups and downs precis som mig, inte så konstigt det eftersom jag skriver om min vardag.
Ett tag trodde jag att de skulle ta slut, att jag inte skulle kunna orka hålla på att skriva och ladda upp mer, och jag hade en period när jag tyckte de var hur meningslöst som helst att skriva ut massa ovesäntligt.  Just nu är jag inne i en period då jag inte bryr mig, antalet läsare, inlägg, ord och bilder kommer och går. Vet knappt vilka i min umgängeskrets som läser, men det är alltid lika trevligt att få reda på det.
Får la se hur länge jag står ut att hålla mig i bloggvärlden , men de är ändå ganska trivsamt att ibland kunna uttrycka sig på sitt sätt.

rött



Är trött som ett svin, men har gett mig den på att jag inte ska sova något förrän ikväll. Jag har redan vänt tillräckligt på dygnet. Igår vid halv fem klev jag upp för att jobba i 3 timmar, vid 15 drog jag ut till laholm igen, för att jobba fram till halv tio idag. Är rätt slut med tanke på att jag i förgår inte somnade förrän vid 1 tiden, alltså 3½ timmas sömn och jag i natt inte kunde sova hur bra som helst.
1. för att båda jag jobbar åt snarkar
2. En av dem pratar i sömnen
3. Gustav ringde och var pratsugen
4. Mian ringde och undrade var nåt band hette
5. Så jag låg och funderade över det en stund

Jag menar inte att mitt jobb är sämst eller att anledningarna till att jag inte fått sova ör någons fel. Jobbet är underbart och likaså tjejerna jag jobbar åt. Egentligen anledningen till att jag skriver om ovesäntliga saker och radar upp bilder på mig själv och min mat är för att jag inte ska somna. Imorgon håller jag alla mina tummar för att solen skiner och himlen är blå. Jag har ledigt och vill utnyttja det till max i solen.
Om en kvart börjar  Oprah som jag hade tänkt fördriva lite tid att titta på , men just nu har jag inget mer vettigt att skriva så jag tar mig vidare till nästa sociala medie: Facebook.

ha de bäst underbara ni!

6/6






Läste min kärestas blogg, bruden upplyste mig om att det igår var ett år sen jag tog studenten. Rätt fantastiskt att tiden gått så himlans fort, känns som de var igår vi stod där på flaket och skrek sönder stämbanden och gled i leran. En av de finaste dagarna i mitt liv kan ni ge er på, jag tror aldrig jag varit så trött som jag var 5 på morgonen när jag tillslut kröp i sängen  och dagen efter (som idag är ett år sen) stod jag på strömsholmen med fina människor och såg Anna Ternheim spela musik som får tarkanalerna att arbeta extra mycket, fina dagar i början av Juni.
Även om klockan bara är elva nu så har jag hunnit med att jobba 3 timmar, satte igång redan 06.30. Nu ska jag vila ut mig för vid 15 blir det till att ta mig till jobbet igen.

Blue jean baby, L.A. lady, seamstress for the band, Pretty eyed, pirate smile, you'll marry a music man. Ballerina, you must have seen her dancing in the sand


tiny dancer


Larsson och Jag i onsdags

Igår vid sådär tolv tiden slog en av Mickes och min favorit film igång "Almost famous". Den är så fantastisk fin, så låg jag där och somnade in till tonerna från Elton Johns Tiny Dancer och vem tror ni ringer idag om inte Micke, saknar den pööjken så de svider! Saknar ett gäng andra finingar också,bland annat kvinnan på bilden ovan.
Det var väl det jag hade att delge er för denhär gången.

pablo picasso



Efter att lotten och jag stekt i solen i nån timma igår pussade jag hejdå på min pojk som for med Emil i Lönnerberga tåget till Småland. Framåt kvällen, mötes Lotten och jag upp igen för att beställa pizza till picasso parken där vi satt och chilla, en pizza, jordgubbar och vindruvor senare fick nog, mest pågrund av alla bin och fåglar som också ville joina. Så vi tog oss bort till Bolmens för att chilla med massa  MKVare, eftersom MKV treorna tagit examen så var det livat att de stof härliga till. Eftersom jag inte har någon som helst karaktär så hängde jag med till Caféet där Gurra och Adam också slagit sig ner, trevligt tyckte vi fram till att alla stolar började gå sönder och solbrännan sved. Hemåt blev det, jag önskar jag kunde säga att jag somnade gott efter en sån mysig kväll, men utan Gustav brevid blir det inte detsamma.

Ha de nu så himla fint i solen hörrrenniiii!

Klassfesten


Vi körde igång hos lotten vid 18

Så vidare för att ha klassfest

Larsson och Felischiiiiha

puss-gänget


F och Gustav ponken

Bästaste klassen i stan


Jag och Fröken Varberg

Nathalie och Emelie

Arber, Michael och Coffe

bästaste Jocke

party fixarna Frida och Anna

Adam, Nathalie och Ullis

Emelie A,Nathalie,Silja, Hanna O och Parham

partifixarna spårar

Smedan spårar

Gurra och Feliischaa

ännu ett pussgäng

Arber, Odens och Jocke posar loss

Anna och Larsson på Caféet

tjejerna träffade Jonas aka. Basshunter..

Cecilia och Gabriella

Alexandra och Johannes

F och John

Coffe och F

Larssons bilder från onsdagens tenta/MKV/avslutnings-fest som var helt fantastisk.
Vi körde igång hos Lotten och tog oss sen 100 meter bort till Anna och Fridas place för att festa loss med världens bästa klass. De dracks och stod härliga till, sen gick det utför så kvällen slutade lite väl tidigt , tur då att jag har en sån fin pojk som ställer upp. Nu är han hemma i Smauland och det är tommare än tomast, igår åkte Larsson och Ullis hem och idag åkte Smedan, Nathalie och Gustav hem, så jag höll hårt i Lottens hand hela dagen. Imorgon åker även Lotten hem, så då är det minsann bara Mian kvar,tur då att jag ska gräva ner mig i jobb och förbereda inför inflytt av möbler nästa helg.

pusssssigast på er!

Toner i skrivarn



god morgon gott folk!
För nästan exakt 12 timmar sedan satt jag färdig med  min sista tenta denna termin. Idag klockan fem ska den vara inlämnad senast så jag ska la ta mig i kragen och cykla bort till högskolan.
Ikväll vankas skolavslutninga al'a MKV fest vilket inte går att missa, rosé och glatt humör är mitt motto.
Imorgon drar mitt första jobbpass igång och näste vecka får jag finbesök av både pappa och mamma.
Det luktar sommar ska ni veta!

RSS 2.0