tvåtusenfem




Jag kollade igenom en bildmapp från 2005 och drömde mig tillbaka till gamla goda tider, då vi hängde hos Fländärs nästan varje dag, då Fia och jag var solglasögon-tjejerna och Lisa och jag var flumigare än någonsin, året var 2005 och jag var nästan frisk. Kollar man igenom mappen skriker den "Lisa 15 år", jag var inne i min Paris Hilton-period..., älskade prinsesskronor över allt annat och 50 tal låg mig redan då varmt om hjärtat, den enda låten jag hittade bland alla dessa bilder var "In the ghetto" som skvallrar om att jag även på den tiden hade en crush on the king. Jag älskar att vara nostalgisk, jag älskar nostalgi och jag älskar att jag imorgon flyttar till eskilstuna och så är det ju sucken, de tragiska är att hälften av banden är totalt värdelösa. jag tänker ha kul ändå. Klart slut.

Warhol



det är onsdag, halva andra veckan har gått och jag har en timmas håltimma från denna stund.
idag var det bildanalys inlämning, jag suger på att välja snygga bilder, eftersom alla bilder med warhol, watkins och picasso, dali..listan är lång, får mig att tappa andan, därför tog jag nån Man Ray och någon Paul Nash, skrev ner några väl tänkta rader som täkte 2 A4 så var första inlämningen på sista årkursen avklarad. Imorgon öppnar lager 157 i Hällerforsnäs.

ajö

Play Pause Stop




Jag skiter i hur många som skrivit, påpekat eller yttrat sig på något sätt om att denna sommar varit den bästa ävva, för det har den seriöst varit, helhjärtat. Speciellt slutet och mitten och början och allt ,den har fan varit ägande sen urminnes tider, och nästa lär inte bli sämre för då är de för tusan friheten som väntar och Lettland. Jag vill bara säga att linn dansar snyggast och från och med fredag kommer inte jag bli någe vidare kontaktbar via internet livet, för då befinner jag mig i eskilstuna dygnet runt

ciao


bravader



Bilder från i lördags, de var omtänksamt av fotografern att ta dom charmigaste bilderna på mig, jag ska en tag tacka dom..med en fett smäll, hur som haver jag bjuder på det. Kollar man på bilden i mitten på Fluff och Elena, så ser man äckelkillen som var på oss töser hela tiden, när han försöker få med sina sliskiga händer på bild, nee fy fabian!
förresten så hade inte "vimmelfotograferna" fått med några bilder på Fransmännen, de var heltenkelt inga bra fotografer kan vi dra som slutsats.

idag har jag haft Journalistik och Engelska C för första gången i hela mitt liv, idag blev jag riktigt tjurig på Elisabeth för första gången i hela mitt liv, idag har jag varit alldeles ensam på ett biblotek i hela mitt liv, de sista var inte riktigt sant, fast sara var några meter bort så jag kände mig ensam.

ajö

Viva la France

'

Igårkväll runt 22 tiden anlände jag till ett folktomt Viptorp för att höja på stämningen med två rara tösabitar. Efter att vi alla kände oss lagom peppade att svänga loss, tog vi bussen in till stan, då slog de oss att vi hade cidern kvar, Fluffa som inte kunde dricka en skvätt p.ga hennes medicin var mest ute efter att få i sig mat och sara och jag tröck och tröck tills endast en liten skätt kvarstod, den lämnade vi åt fantasin. så sen kände vi oss lagom pigga att inta Lotus, väl inne satt Denise med vän och latjade i ett hörn, vi bjöd in oss och några rara tyskar att joina, dom tyckte mest att spriten var dyr och att svenska var perfekta. Så kom Elena och agerade tolk. vi svängde loss till maccarena och spice girl, innan vi mötte några Fransmän som vi inte kunde slita blickarna från. den ena kunde lagom mycket svenska och den andra var bara jävligt charmig med hans underbara Franska, jag fick en ros och en ÄKTA french kiss som gjorde min kväll, min dag, mitt liv! resten är historia.

au revoir

att äga eller inte äga



En fatastisk liten lägenhet skulle göra min dag, Fia vill att vi ska köpa en här i stan så hon bestämde att vi skulle kolla möbler på onsdag på RK. Jag vill ha en lägenhet, jag vill ha snygga möbler och jag vill ha en Fia i lägenheten, men som jag sa till henne kan jag tänka mig att ha en lägenhet i stort sett vart som helst, utom i denna stad. Fia sa Eskilstuna, då sken de till i mitt inre. så började vi prata ekonomi, sen dog samtalet om lägenhet ut. kanske är vi ännu för unga, kanske sänks priserna, kanske vill vi olika, kanske är tålamod och tid de som behövs. På onsdag ska vi iallafall kolla på möbler, även om de inte blir någon lägenhet kan man ju alltid ha något att vila ögonen på, så kan vi ju alltid frossa i minimumpriserna på kläder och kanske fynda en eller annan jacka. Idag tänker jag i allafall åka till eskilstuna.

ajö

Fräsigt



jag hatar att jag är så förbannat ytlig och jag hatar ytliga människor. jag kan vakna på morgonen fundera över om jag ska begrava mig i mina problem ibland, mina ytliga onödiga tungviktiga PROBLEM. bara en sån grej som att tvätta av mitt ansikte får mig att fundera över om jag ska träffa någon efteråt och i så fall hur mycket finnar jag har och om jag kan visa mig bland folk. jag kan stå och prata med en människa utan att titta på han/henne för att jag är rädd att personen ska lägga märke rill mina brister i mitt ansikte eller att jag flakar med ögonen och tror sen att personen i fråga ska tycka att jag är en total nolla och därefter inte prata med mig. dagens ilandsproblem; "tjejen som är fööör ytlig". de händer att jag till och med kommer på mig själv att jag går som en dromedar och därför går en annan väg till tåget etc. bara för att ingen ska se min dromedargång och kolla snett på mig och tänka; "vad är de för fel på tjejen?!". Men från och med denna stund ska jag bli lite mer oytligare, lite mer oproblematisk, lite mer tvätta-anisktet-och-spring-ut-bland-folk-aktig. Nu ska jag till Ö&B.

ajö

Surrealism



Jag tycker att Leon är en sjukt bra film!
Jag  har inte mycket intressant att säga
Jag har ätit choklad med nötter, sara tyckerjag är en nött
Jag tycker det är gott ändå

fish 'n' rice



precis vad jag åt till lunch, de var nämligen så att vi inte hade engelska och de resulterade i 2 timmars rast, då åkte vi till sara ,åt fiskpinnar och ris, åkte till stan hittade inte väskan på H&M som jag så glatt ville köpa, istället gick vi och hade det mysigt på bibloteket, sen hade vi "digitalt skapande" fast vi hade inte digitalt skapande, i typ 10 minuter, sen åkte jag ett proppat tåg och när jag skulle kliva av dök anna upp så vi hade sällskap ungefär 100 meter sen sprang jag hem i ösregn och tog mig en dumlelakrits, sög på den en stund, laddade upp alldeles för många bilder på bdb, sörjde över att jag inte har någon cykel här och måste alltså gå hem till mamma, vilket jag tänkte ta och göra nu.

ajö


5:-


 Idag hade jag kläder på mig för 5 kr, Min klänning kostade 5 rikstalisar och resten har jag fått av min mor.
Jag blir bara mer och mer deprimerad över mitt skolschema, nästa vecka ska jag nog ta Journalistik.

ajö

Mönster

Jag kollade såklart brevlådan när jag kom hem straxt efter 12 idag, skoldagen var charmigt kort så jag tog 12 tåget hem. När jag såg kuveret med pliktverksstämpeln i det högra hörnet flög en och annan fjäril runt i min mage, jag kissade tre gånger innan jag tog tag i brevet, ringde mamma och vi läste det tillsammans. De är inte världens grej att jag faktiskt nu ska mönstra, men de är ett steg närmare. steget utanför. Samtidigt som jag inte kan sluta le över att jag faktiskt lever, kan jag inte sluta bekymra mig över vad som händer sen.. Efter att den 6 juni passerat. Då skolan är ett avslutat kapitel och jag står där, utan en fast punkt. På något sätt kändes brevet som en räddning, repet som höll mig uppe när jag höll på att falla, pusselbiten som gjorde det enklare att fortsätta. Förövrigt känns det inte som att tredje året kommer gå så himla fort som jag för några dagar sen inbilade mig, med tanke på att schemat är som det är och jag troligtvis inte kommer vara hemma innan fyra någon dag en tid framåt, de är vid sådana här tillfärlen jag önskar att jag hade ett fast jobb. Där jag kommer, gör mitt och går hem. Om 52 dagar är det Höstlov och om 52 veckor befinner jag mig på en annan plats och känner mig troligtvis lite mer hoppfull, kanske är det så att jag bara är nere på Ica och handlar Mango eller kanske är det så att jag strosar bland Paris gator och hörn, en sak är jag säker på och det är att de kan sluta hur som helst.


bluetooth



en bluetooth överförings sladd kostar endast 149 rikstaler på Claes Ohlsson, köp en vetja! det är alltid bra att ha, om du exempelvis vill ha bilder från din mobil till datorn eller filmer du gjort tillsammans med din störda kusin och vill lägga ut på youtube och få hela världen att tycka att ni är hur störda som helst tillsammans. Eller så kan du ju bara köpa den för att "de-kan-vara-bra-att-ha-någon-gång". Igår laddade jag ju upp så in i norden många bilder, varav hälften var tagna med mobilkamera och senare överförda via en bluetooth sladd till datorn, men idag får ni nöja er med en. Förresten var mammsen och jag en sväng förbi Röda korset, dom tyckte om att jag hade en Röda korset påse, så köpte jag en klänning för 5 rikstaler. Ikväll är det kräftskiva nere i Norrköping med mammas släckt. Det betyder att om cirka två timmar sitter jag i en silverfärgad opel på E4. Förresten så tänkte jag skippa all annan mat som bjuds och bara äta kräftor. Fast vi alla vet att jag inte kommer göra det, men om jag skriver ner det så känns de lite bättre, för då kommer jag inte vara lika mätt när det är dax för 5kamp och då kanske jag kan vinna ett litet pris. Eftersom att de är Morbror Janne som håller i det i år och han har så in i norden värda priser. och jag vill ha ett pris.

ajö

Känn ingen sorg för mig Göteborg





så, de här var i stort sett alla bra bilder som  jag har tid och lust att lägga upp. De är ingen som helst ordning, bara huller om buller och kvaliten viskar om att de är tagna med mobilkamera och en värdelös engångskamera,  men vad gör de om hundra år? Göteborg är bäst och så är det bara! PUSS PÅ STAN OCH MÄNNSKORNA

step on my blue suede shoes



idag såg jag våra bästa år för första gången på typ 2 månader, de var stört för det har hänt å mycket fast ändå inte. Idag var de ungefär 5 månader sen jag blev en våra bästa år nörd. Idag åt jag tacos på george's med min syster, Idag hämtade jag ut bilderna från WayOutWest dom vart ju inte över förväntan bra. Idag köpte jag 2 par strumbyxor på lindex, dom kostade 100 rikstaler tillsammans de tycker jag är ett fynd, precis som skorna jag köpte igår för 125 rikstaler, de är förresten dom skorna jag posar så vackert med på bilderna. Imorse var det galet mycket sommarlov för min del.

ajöken

P.S



Sara som numera bosatt sig i Viptorp bjöd hem mig dit för att visa historiens gråtfilm P.S I love you, där satt vi som två tända ljus framför teven och lätt tårarna rinna. Kisse virre mirre tyckte inte heller filmen var fy skam och låg och trängdes mellan oss, de var en fin stund. Så vidare in mot stadskärnan där jag fyndade på wedins, ett par skor som tidigare kostat 500 rikstaler gick på inte mer än 125 rikstaler, de värmde i plånboken och så inhandlade jag en såndär bluetooth usb så ni kan få ta del avv mobilbilderna från WayOutWest. Som avslut på dagen köpte mamma och jag med oss subway macka och favoritdrycken hem.

ajö

Recept a'la Linn&Lisa


Lyckad Sockerkaka med chokladkakssmak
3
ägg
4 dl mjöl

4 dl socker
2 nersmulda american coockieschoklad
1 tesked bakpulver
3 dl kokat vatten

Blanda allt till en salig röra och skjutsa in den i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter



sen är det bara att njuta

L&M



min syster bor i en lägenhet granne med  denna stads station, trots närheten till trafiken äger dom en liten trädgård med diverse fruktträd, bland annat plommon. Efter att jag en snabbis gjorde diverse nödvändiga saker innan allvaret kör i gång på måndag, som attt hämta tåg/buss kortet och köpa kalender. Som ni säkert räknat ut kunde vi inte hålla oss utan vi plockade en liter plommon och tröck senare i oss en portion fish'n' chips och därefter en tårtbit från gårdagen. Hur som haver måste jag erkänna att tårtor oftast är godast när de är nån dag gamla.  Jag önskar att den här sommaren aldrig tar slut för gud så underbar den varit, därav den sista bilden som blivande mediaeleven Linn så vackert tagit.

ajö

dubbel tvåa



Jag har bakat två tårtor med min kära syster
Jag har ätit sex råa bullar
Jag har ätit sex nybakade bullar
Jag har ätit två tårtbitar
Jag har ätit fyra havre kakor
Jag har ätit en chokladbit
Jag har ätiit en givmilt given chokladbit
Jag har kramat om min älskade syster
Jag har prutat med munnen på min mammas arm
Jag har längtat till göteborg
Jag har kramat om Fia och myst med hennes sjal
Jag har träffat Fländärs och kramat henne mitt hårdaste
Jag har ätit alldeles för många marianne toffee filled

ha-haa-hadenäran



Min syster fyllde dubbel tvåa dagen jag for till götet men idag blir det Hadenäran för hela slanten

Låt du hörde:
Cigarettes and chocolate and milk - Rufus
Film du såg: jag har inte kollat på film på 3 veckor, men om inte minnet är helt off så var de nog Big Fat Liar
Mat du åt: seven eleven bröd
Kram: pappa
Puss: göteborgarn på sticky fingers
Känslan: lycklig
Ilska: fötterna tar kål på mig
Resa: Paris
Glädje: varför vara ledsen
Dröm: jag minns aldrig
Boken du läste: 70-tals romanerna
Personen du träffade: mamma
Personen du pratade i telefon med: mamma
Personen du fick sms av: Linn
Gången du åt en 7-eleven korv: nevaaah. men brödet där är sjukt gott
Gången du var utomhus: för nån timma sen
Gången du sov: 04.06  kollade jag på klockan sist i natt
Gången hela din familj åt middag tillsammans: urminnes tider

lyckan för hundar som oss




en gång för länge sedan kände jag lyckan som fullgjorde (är det ens ett ord?) min vardag, jag var frisk, energisk och Levde. Den lyckan har nu flyttat tillbaka till mitt inre och jag känner mig helare än på en lång lång tid. torsdag upplevdes fötter smekandes mot de böljande blå och en närhet jag drömt om att få. En fredag vaknade jag upp och kände mig friskare än på länge och hoppade genom gräset en solig dag då sången fyllde mitt hjärta tills de rann över och exploderade i en galen natt med sticky fingers mot min hud, WOW!  lördag, att blicka mot en blixtfri sky och dansa över berg och dal till en tro och tvivelagtig natt som gjorde himmlen klarare än den klaraste stjärna. har du en gång haft  en dålig älskare så känner du igen dig och om inte det så dansa till long before rock 'n roll  och feel young.

(jag har egentligen alldeles för många bilder för att fylla ut detta uttryme med och för det andra gömmer de sig i en mobil och en förbrukad engångskamera)

göteborg är staden på G fattar du de?







kom hem från finland för sisådär en 1½ timma sen
mot götet om

RSS 2.0