1 månad


November 09

Maj 10

I november förra året började vänskapen mellan Gustav och mig. Vi går nämligen i samma klass och under oktober-november 09 så jobbade vi i samma grupp.
Den 30 april i år bestämde vi att vi var tillsammans och nu har vi seglat stadigt i en månad. Tänk vad tiden går fort.

pieces of what



gott folk, de är lördag, vädret är underbart, folk festar och sommaren är här. Men jag är inte det minsta taggad. Mestadels för att mitt konto är tomast i stan och om jag ska kunna festa fullt ut på nsdag krävs det att jag dissar denna lördagkväll och istället ligger framför teven i min ensamhet. Bitter? tråkigt? värdelöst? de kan ni ge er på, men på onsdag är det s.k MKV avslutning och så ska jag banemej festa slut på mitt första år på Högskolan, fint har det varit.

you think you are a new kind of James Dean


Linn&Jag i förgår, elllä?

För 5 timmar sen inträdde Smedan och Nathalie min lägenhet, senare dök Sabina upp och vi for ner till F&A för att sjunga loss. Fint skarre va. Mian hakade på och de var väldans mysigt.
Slägde i mig lite kladdkaka när jag kom hem så nu mår jag svinigt illa. Är inte trött nånstans,hade de inte varit för att klockan är ett så hade jag lätt sprungit en runda , men icke det.

jorå så ateeee

lonley hearts club band



förstår inte hur jag ska kunna sova ut denna fina mannen i 4 dagar, känns som vi inte setts på evigheter även fast de bara var 5 timmar sen, nu är han i Småland och de känns som en helt annan värld bort. Vet inte hur jag ska fixa sommaren utan hans armar om mig under några veckors tid. Överväger att åka hem för att stilla det lite, med tanke på att alla ska åka hem, då kanske jag till och med hinner hem till Liselottens student.
de vorre fint.
Känner att jag behöver skriva av mig, dels för att jag ändå inte kommer kunna somna själv och dels för att framtiden känns så oviss att jag måste ordbajsa ut lite tankar och funderingar.

För nån vecka sen när Gustav och jag skulle somna började tårarna rinna och jag kunde inte sluta, hur mycket fina saker han än sa och hur mycket han än höll om mig så kändes allt så meningslöst. Alla frågetecken snurrade runt i skallen,vart är jag om 4 år? framtiden skrämmer mig så fruktansvärt, jag inbilar alltid mig själv att leva i nuet, men när insikten om framtiden dyker upp vill jag bara fly och hade jag inte haft Gustav härnere hade det nog varit ett snäpp svårare.
Jag har visserligen så fantastiska vänner här runt om mig, vänner som är värda guld, men när jag tvivlar för Gustav in mig på rätt spår och får mig komma ner på jorden igen.

Oron om framtiden kommer ju såklart alltid finnas, vilka kommer finnas kvar i mitt liv? Vad gör alla när jag är i Halmstad, alla där hemma som är det mest värdefulla, när ska jag få krama om Linn? När ska Micke och jag supa oss redlösa och när ska Liselott viska sina kloka ord nästa gång? alla dessa frågor, som gör att allt ibland känns värdelöst, att inte veta är en så otäck känsla. Alla tveckningar, som blir till tårar och alla osäkrheter som leder till förhastade misstag.
Jag vill inte att de ska komma ut såhär, eller här, men jag känner att jag måste dela med mig, vi alla känner det väl nån gång? Alla måste väl ego boosta, släppa löst de inre?
När jag inte är nära nån som får mig i rätt balans är bloggen mitt bollplank.
(Gustav diskar förresten på bilden)

du vet vi väntar på ingenting



Fin kväll för några veckor sen.

16.44


(lookbook)

ena stunden regnar det och i de nästa är de strålande solsken. Ikväll ska Smedan, Gustav, Jag och ev. Lotten käka middag al'a Smedan ska bli fint, de återstår endast en vecka kvar av första året på högskola, känns alldeles för tokigt, för ett år sen pirrade de i magen inför studenten, nu pirrar de av kärlek.

adijööös

Ett

kokar pasta och lyssnar på gyllene tider(?) anledningen är att spotify listan alltid spårar ur under förfester och resulterar i 10 tal låtar jag aldrig ens skulle fundera över att lyssna på. Har kirrat jobb i Halmstad nu, så jag stannar här större delen av sommarn, ska såklart försöka fixa så att jag kan åka till finland över midsommar, och ev. åka på Peace and Love och åka upp och kolla när Muse spelar på Zinkan.
Fint skarre va. igår var det förresten rena sommarvärmen och nu är de bara jäkligt grått och trist, nu sipprar Håkans "Brännö serenad" ur högtalarna, så lite sommar är det nog minsann.

ha de bäst fina ni!

gammal sång


för ett tag sen när de gick vilt till i Sabinas lägenhet

Nu är sommarn i Halmstad. Igår när Gustav och jag gick från bion vid halv tolv kunde han gå i bara tischa, kändes som vi var utomlands nästan.
Idag har du varit ännu bättre, satt i picasso med brudarna, vi käkade lite sushi och massa kakor, så som de ska va helt enkelt.

pöss osv.

crazy little thing called love



Har haft en så fantastiskt fin helg och nu ska jag snart iväg och få min födelsedags present av fina mannen.

nio ton



min sista timma som tonåring, ligger i sängen och lyssnar till Maia Hirasawas mjuka röst, som så fint sjunker om "you and me and everyone we know". Brudarna i Halmstad festar så de står härliga till och jag kunde inte vara mer avundsjuk, eftersom jag åker redan 12 imorgon, gick de inte att klaffa in krogrunda i la Stockholma.
Imorgon är jag gammal och tråkig, därför knarkar jag ung och fin musik. Fast enligt födelsedagskortet jag fick av farmor så är det nu jag ska vara uppe hela nätterna, dansa som aldrig förr och göra allt jag inte gjort. Ska såkart anamma det, även om det redan är ett motto i livet som jag slaviskt lever efter, men varför bryta bra vanor?

pössss från en nittonårig tjej som just nu lyssnar på mando diao

hela livet har jag väntat på livet

såg Kristian Anttila igår med Micke, Liselott, Vincent och Ella. såååå in i norden fint!
så efter spelningen for vi hem till liselott, käkade ris och vitlöksbröd innan micke och jag somnade gott i varsin soffa. Så idag klev jag upp till tonerna av Queens Bicycle race, drog hem till mamma, duschade och fixade mat innan folk rasade in en efter en. Fia , Johan och Ella var först ut, så dök släkten upp, sen kom Liselott förbi en sväng. Sara och Jocke kom hit en sväng, evigheter sen jag såg dom, så de var extra fint!
helfina två dagar, så att jag vill stanna längre¨, måste kila!

synes!


3 is a magic number

nu är jag på hemmaplan. Saken är den att Halmstad också är hemma, Gustav och jag hade ett samtal om vad som deffineras som hem. Ärligt talat så vet jag inte om det är Strängnäs i sig som är hemma för mig, jag tror de beror på att just mamma, pappa och Sara bor här, när Gustav frågade vad jag ansåg var hemma, så var mitt självklara svar Linköping, i Tallboda, där jag växte upp. För varje gång vi är i Linköping och svänger in på fjällvindsvägen så känns det tryggt på något sätt. Så slog det mig att jag har samma känsla om Lintulouto. Precis när man svänger in på gården så är jag så trygg även då. Kan ju vara så att mitt lilla hat mot Strängnäs gör att jag faktiskt inte ser staden i sig som mitt hem, utan min familj som bor här, men jag säger i vilket fall som helst att jag åker hem, både när jag åker till Strängnäs och när jag åker tillbaka till Halmstad.
Känns som jag har en familj på båda hållen, även om jag inte har nån biologisk kontakt med de i Halmstad så känner vi varandra himla bra, vi äter, umgås och utvecklas tillsammans. Vi finns där för varandra i ledsna och glada studer.
Fint är det hursomhelst och så fort jag lämnar stan så saknar jag alla , samma sak gäller när jag åker ifrån Strängnäs. Men de är fint att sakna, för då vet man att de finns folk runt omkring en.

Nu ska jag ta mig till pappsen för att ordna innan släkten kommer dit, saknat dem som bara den serni!


om picasso inlägget

Postat av: u

skaru inte skriva vem du snott bilderna av? hah? haaah?? :)


Ni såg de fina bilderna från Picasso inlägget, de är Ullis som varit flitig fotograf!
go natt hörni!


May09


Jag gick tredje året på Eskil och i de blåa sofforna hörde vi hemma

De tillbringades en hel del tid på Saras baksida

såhär såg jag ut

Min födelsedag firades på mosebacke

De åts tårta hemma hos Sara

jag lekte sönder min favorit strumbyxor

Micke skänkte bort sina skor på drottninggatan

Micke vann biljetter till P3 live session, så Liselott fick intervjua Andreas Tilliander

Känns som jag och Pierre åt George's nacho nästan hel maj

Linn och jag hade Mummi och Vaaris lägenhet en helg

Vi drog till Budapest under några dar.

För ett år sen under majmånad skedde allt detta, en lite sammanfattning av en fin månad, då jag fyllde 19, fick körkort och levde livet.

ajöö!


Picasso


Picasso parken är precis som alla Picassos tavlor, ett mästerverk!


5 timmar har spanderats på skolan idag, sen simmade jag och Smedan, så passade vi såklart på att basta, när vi låg där inne och pratade strunt och sunt, så kände jag såndär riktigt sug efter Finland, längtar efter Lintoluoto något så fruktansvärt mycket.
En annan grej som jag funderar över lite då och då är hur jag ska möblera mitt rum, är så satans svårt hur man ska få ihop det med soffa, säng, matbord och teve och samtidigt ska de se bra ut.
Egentligen har jag inget vetigt att skriva som vanligt, längtar tills på onsdag då jag ska "Hem" och träffa alla fina sörmläningar.
På onsdan blir de till att åka hem med mamma och äta massa gott.
Torsdan ska jag hem till pappa för att fira min 20-årsdag med Tammi-släkten ,läängtar efter alla så otroligt!
Fredan ska mamsen och jag till Ikea och på kvällen vankas det Kristian Antilla spelning med fina människor
Lördan ska firas även den, då mamma ska fira våra födelsedagar ihop, dvs. att mammas släkt kommer upp.
Så på söndan fyller jag 20, vilket betyder hemfärd till Halmstad. jorååå längtar är ju förnamnet!

Downtown

Några tecken på att fest blivit en alltför stor del av mitt liv
- när lördan är kommen börjar folk massattackera migom jag ska festa
- min alkoholtestprofil visade att jag är i Farligt-zonen
- jag hittade en vinettiket i min matta (ryamatta)
- de står två tomma vin bag-in -boxar i mitt sopputrymme
- i stort sett de enda bilderna som finns på min face-b är från fester

men de har de blivit ändring på denna helg, körde rakt igenom vitt. Dels för att de festades i onsdags, men också för att de kändes som de behövdes en pause inför mitt 20-årsfirande nästa helg. Kommer bli så fint att komma hem, äta massa, träffa massa och bara njuta av att inte behöva laga mat, diska eller köpa mat.
På onsdag kommer jag alltså hem till Södermaland och invarderar både Eskilstuna, Stockholm och Strängnäs under besöket, alla som är sugna på att festa, chilla, fika osv. hör av er!


kom nu visar vi dom att det är vi, men det visste alla redan.

idag är det exakt en vecka kvar av min tid som tonåring.
Jag älskar att vara tonåring, de är på något sätt ett mellanstadie mellan barn och vuxen livet.
Jag minns när jag fyllde 13 och jag klev in i tonårs livet, en blond finning tjej som var trasig och förrvirrad över livet. Vid 14 års ålder döljde jag allt och trodde att de löste sig om jag försökte vara som alla andra, när jag senare fyllde 15 fann jag fotfästet och allt började på ett fint sätt lösa sig. Att vara 16 år var som att sväva på moln, allt löste sig och jag fann mig själv på ett fint sätt. När jag sen blev 17 kändes det som att livet pendlade mellan att vara fantastisk till att vara tragiskt, Håkan Hellström kan på ett så fint sätt besriva de åren i Vi två var 17 år. När jag blev 18 kändes de som att jag klev in i vuxen livet och den sommaren är en av de finaste på länge. Så nåde jag 19 års ålder, de har varit ett så fantastiskt 19 års år, jag har både hunnit med att flytta hemirfrån och börjat plugga på Högskola, jag har hittat kärleken och jag tror att jag såg mitt första gråa hårstrå idag( skämto sido).
Tonåren har helt enkelt varit 6 år av upp och nedgångar, som gett mig så mycket att fundera, reflektera och lära mig av.
När jag ikväll satt hemma hos Nathalie kändes de som att allt på något fint sätt klarnade till. alkoholen flödade bland folket och där satt jag nykter i en trygg famn, fick fina ord viskade i öronen.
Precis som mamma sagt är mitt år som 19-åring det mest föränderliga, jag har på något sätt hittat min plats och på de sättet skrämmer det mig lite att ni gå vidare och kliva upp på 20-års steget.
Men hur svårt kan de vara, förmåner som att handla på systemet tackar jag absolut inte nej till, haha!


Estrella

SISTA PERSON SOM...

-Sov i min säng:
  Gustav och Jag
-Fick mig att gråta: en persons kommentar
-Spenderade natten hemma hos mig: Gustaven
-Som jag gick till köpcentret med: köpcentret existerar inte
-Skrek åt mig: Deffinera skrek
-Skickade ett E-mail till mig: facebook
-Sa att han/hon skulle döda mig: haha minns inte


HAR JAG NÅGONSIN...

-Sagt "jag älskar dig" och verkligen menat det:
aa
-Drömt något jättekonstigt som hände nästa dag: ungefär
-Fått riktiga skuldkänslor för något jag gjort: aa
-Önskat att jag vore det motsatta könet: aa inte helt fel att glida på en räkmacka!
-Haft en fantasikompis: haha oja runt 6 års ålder hade jag en oexisterande Casper som vän
-Vad ska jag göra när jag gjort detta test: städa och duscha
-Vad var det sista jag åt: Yogurt, müsli och banan
-Sista filmen jag såg: Stulen lycka
-Sista rösten jag hörde: Gustavs
-Senaste gången jag lämnade Sverige: I mars i år
-Är jag kär: Absolut
-Motiv på min musmatta: har ingen faktiskt
-Värsta känslan:
otillräcklighet
-Det första jag tänkte på när jag vaknade imorse:
 Vad fan är de som droppar?
-Namnet på min framtida dotter: oj har massa förslag, typ moa, michelle, saga osv.
-Namnet på min framtida son: har massa förslag här med adam, pontus,melwin osv.
-Choklad eller vanilj: båda såklart
-Vilket jobb skulle jag välja om jag fick välja vilket som helst: ingen aning
-Högerhänt: aa
-Vad finns under min säng: lådor fyllda med grejor
-Hårfärg: Rött
-Ögonfärg: gråblågröna
-Längd: runt 170
-Glasögon:
nae
-Ålder: 19 , men 20 om 8 dagar!
-Syskon: stämmer
-Piercings: I ena örat
-Bästa kompis(ar): finns många fina
-Pojkvän/Flickvän:
En fin man
-Har jag varit kär i någon som jag aldrig kommer ha en chans på: haha Lisa 14 år var kär i allt
-Har jag gråtit över något som en av motsatt kön gjort: aa
-Någonsin älskat en nära vän: aaa
-Är jag ensam just nu: aa


FAVORIT...

-Rum i huset:
bor i en etta
-Typ av musik: rock, pop, indie, electro,synth
-Färg: svart funkar alltid


DEM SENASTE TIMMARNA HAR JAG....

-Gråtit: 
nej
-Köpt något: nae
-Blivit sjuk: nae
-Sjungit: mest nynnat
-Sagt "Jag älskar dig": nae
-Träffat någon ny: nae
-Pratat med någon: aa
-Haft ett seriöst samtal: nix
-Saknat någon: aa de har jag
-Kysst någon: oja
-Bråkat med föräldrarna: nae har inte ens pratat med dom
-Drömt om någon du inte kan vara med: nae
-Önskat att detta test var slut: är grymt chips sugen, de är väl mest de jag önskar mig nu

Har du toner i din skrivare?


Johan Zetterlunds bilder från den lila onsdagen

Purple rain


Klassen och Ex Staben

Brudarna känner in overallerna

Larsson, Anna, Ullis och Lotten posar i de majestätisk bläckatronslila overallerna


Larsson & Sabinoosen


En lycklig Sofie!


Silja och Nathalie posar loss

Frida aka. nya Serganten

Buffé på Raska Kocken

William, Eddie och Laaaarsson

Harry och Filip suger öl

Ex Straffmästarn Oscar och Nya Straffmästarn Anna kör arga leken

Sötast


Ur Felicias Kamervinkel









Majestätisk bläckpatronslila


overallsinvigning stod på tepeten igår

Majestätisk bläckpatronslila overallerna på

Brännboll på systemkasselila overallerna

Min överall ser ut så här efter kvällens bravader

Gustavs ser ut såhär.

Igår var de alltså dags för overallsinvigningen. Vi startade igång innan 16 hos Smedan, för att inta lite alkohol innan vi tog oss bort till Bolmens för att få bli riktiga overaller. De spelades brännboll och lektes innan vi fick rulla i vad jag tror var vitlök, ketchup och möglig fil. Sen traskade vi bort till Raska Kocken för att käka buffé och dansa loss. Så drog vi bort till Kåren en sväng, trevligt fram till att vissa kommentarer gick överstyr och jag och Gustav drog hem. I det stora hela en svinigt bra kväll!

mayday


Nypåfunna smecknamnet

Min cykel antastar Smedans, fin stund tyckte vi

Espresso serverad gratis kaffe och jag och Smedan uttnytade såklart det

Valborgselden


Picknick i Picasso.

Såhär ser de första dagarna av maj ut genom min mobilkamera.

1177

Lovar du att vara ärlig? varför inte
Du heter: Lisa
Smeknamn: har en del
Låt som när du är ledsen sörjer till? Hallelujah med Rufus Wainright
Vad tror folk om dig? de finns antgligen massa olika uppfattningar
Stämmer det? somsagt
Vad får du oftast komplimanger för? mitt hår
Vad säger du för att imponera på någon? gör inte sånt
Hur imponerar man på dig? man är sig själv
Brukar du skratta för dig själv? haha alldeles för ofta
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: " Vad gör du?^^"
Var bor du? Halmstad
Trivs du där: som fisken i vattnet
Äger du några Converse: jajemän
Brukar du bli för full: de är inte helt fel
Är du allergisk i mot något: tror jag är laktosintolerant
Har du haft sex idag: nix
Hur svarar du i mobilen: "hej de är lisa" , " halloj" eller "aa.."
Antal timmar sömn inatt: för få
Sov du ensam: jajemän
Brukar du komma i tid: ja faktiskt
När mår du bra: jag mår hur bra som helst
När blev du fotad senast: i söndags
Hur känner du dig nu: rastlös 
Vanligaste färg på dina kläder: svart svart svart
Vad tycker du om fötter: de är bra att ha dem
Vad saknar du: ett huvud utan huvudvärk
Hade du en bra kväll igår: absolut
Favoritdryck på morgonen: Välling
Rakar du benen: jajemän
När brukar du oftast gå och lägga dig: 00-01
Är du blyg?  de händer
Sysslar du med någon idrott: Smedan och jag ska komma igång att simma igen
Vill du hellre ha mail än brev: gillar telefoner
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: tredje
Har du spytt offentligt: har väl hänt
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: haha vill ni verkligen veta
Är du nöjd med ditt liv: ja de är jag
Är du bortskämd: beror på vem man frågar
Vad gör du i morgon: pluggar lite, äter lite och har de trevligt
hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? vill inte veta
Vad längtar du till? tills på onsdag 
Har du bra vänner och äkta vänskap? absolut!
Vad använder du för shampoo? sunsilk
Vad är det finaste du fått? vet ärligt talat inte
Hur gammal är du: 19
Tycker du om någon just nu: jag tycker om rätt många, men mitt hjärta bankar lite extra för någon
Om fem månader:  startar andra året igång
Du samlar på: är en hamstrare
Gröna eller röda äppeln: båda
Vem ringer du när du är arg/ledsen:Linn eller Mamma
Gillar du golf: har inte provat annat en minigolf
Vilken tid gick du upp idag: redan 8
Har du strumpor på dig nu: jajemen
Är det okej att gråta: varför inte
När grät du senast: förra onsdan
Vad skulle du göra om du vann en miljon: resa, slösa och skänka
Bär du glasögon eller linser: inget av de
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: självklart inte
När går du upp ur sängen en helgmorgon: som om jag har en bestämd tid
Vill du gifta dig: nån vacker dag, såklart
Vill du ha barn: ja , fast inte än på ett tag
Solar du ofta: nej en tvättäkta blekfis
Är du bra på att laga mat: sämst faktiskt
Hur vig är du: nae
Är du musikalisk? jag önskar jag va
Vad dricker du helst när du är törstig: vatten, bobsaft eller vin
tror du på ett liv efter döden: stenhårt
Tycker du om sushi: jajemän
Bor dina föräldrar tillsammans: nej
Har du tandläkarskräck: nej
Har du någon gång gråtit dej till sömns: ja, inte bara för att jag är ledsen, utanför jag kan vara så lycklig.

last nite



ni skulle bara veta hur fin helg jag haft. Efter att jag avklarat tentan i torsdags, drog jag hem för att bara känna friheten, så hookade jag upp med fina mannen och vi drog hem till honom, gräddade våfflor och åt som bara vi kan.
På fredan var de dags att fira valborg, så jag njöt av god middag med fina människor, så kom Micke ner till Halmstan och var så underbar som bara han kan vara. 
Valborg resulterade tillslut i att det blev hemmafest hos Mian, där satt vi natten lång. Så var de bara jag , Micke, Gustav och Mian kvar vid 5 tiden och då kände vi att de var dags att ta oss hem, så på lördagen var vi trötta till tusen, så vi chillade loss hos Smedan, med Pizza och massa göttans.
Micke for hem och jag tog mig hem för att lensa min alkoholfyllda kyl ,efter förra helgens påfyllning av diverse gäster. Så skålades de innan vi for ut till Caféet och hade de mysans. Sen for jag hem till en varm famn och vaknade några timmar senare upp och tog mig ner till Picasso medan Gustav begav sig för att flytta det sista packet saker.
Några timmar tillbringades i Picasso, så vidare till Robert's för en chai.
Så köpte jag på mig lite blått toapapper på Netto, och Smedan och jag tog en sväng runt bland Halmstads gator och hörn, en varsin pizza tryckte vi i oss också. Så slank vi förbi en loppis, så nu är jag även 2 Vinylskivor rikare.

Imorgon åker Liselott till Paris och om 14 dagar passerar jag 20 strecket, jag är kär och solen skinner som aldrig för.
Ha de fint!

RSS 2.0