"Detta är vår dag"

 00.05 idag kom Gustav fram til mig och sa "Nu har vi varit tillsammans i 6 månader, tack för dessa fantastiska månader". Vi befann oss då på Robert's Coffe . Innan dess hade vi spelat bowling, jag och ett urval grabbar från klassen. Därefter hade vi ölat och roat oss hos Tasty. Så slutade med att vi vid tolvslaget befann oss i en skinnsoffa på Robert's Coffe.
En halvtimma innan hade Gustav och Coffe fått för sig att stan hade drabbats av Zombiesjukan, så när jag , Tasty, Björn och en av Filips kompisar möte upp dom så startade jakten. Jag jagade dom, som aldrig förr, efter en stund bestämde dom att jag visst inte var nån människodödande zombie så vi beslöt oss för att dra till Robert's, påväg dit, hann Gustav förudmjuka en biffig kille, vi hann bli bjudna på öl av den biffiga killen och så skapade vi bekantskap med en Pontus.
Ungefär så fortgick gårdagskvällen/tidigt denna morgon, varav ett "tal" (som Gustav vill kalla det) som min fina pjk höll för mig innan vi somnade, kan vara bland det finaste jag hört . Det inledes med " Du har sagt att människor ofta skriver fina saker till dig , men inte många säger det högt, så här kommer ett tal till dig" och avslutades med att jag grät glädjetårar, minns inte hela eftersom alkoholen dominerade min kropp, men bara det att tårarna kom symboliserar en hel del.
Så vår sex-månaders-dag har vi spanderat med att äta sushi, haft mycket av det goda, och så ikväll ska vi äta middag på Yozz och det hela avslutas med Herkules.
"Detta är våran dag" som gustav så fint sa det. Och så är det verkligen.


viva la france



Bonjour!
Halloween är här, en av mina favorit högtider, hursom det var tänkt att vi skulle klä ut oss och bowla, jag skulle varit en fransk människa, med basker, randig tröja, skarf och helaa kitet. Just nu är det bara bowling som gäller, men jag gillar läget ändå. Det lutar åt hemfärd den 27:e vilket kan bli helt fantastiskt.

Au revoir!

don't you forget about me

Jobbar med ett projekt. Jag gillar att ha projekt, även om jag ofta tappar motivationen eller orken mitt i, men detta ska jag banemej slutföra.

En annan grej som borde slutföras är allt regn som kommer alltför ofta, det är miljontals droppar på mitt fönster just nu, tror i och för sig att de sitter kvar från när det regnade förut idag, alltså det jag ville ha fram är att jag inte tror det regnar nu. Sånt är ju bra. Nu vet ni det. 
Några andra bra grejor är att imorgon väntar en hel ledig (var)dag. Sånt uppskattas, speciellt efter att de senaste veckorna inneburat galet mycket skolarbete.
Linn kommer om mindre än en måndad, tummen upp på det också , så har jag införskaffat nya sköna bra skor. När jag ändå är igång och radar upp bra grejor så får jag inte glömma att det imorgon är utkläddningsdags. Tänker inte avslöja vad mer än att min utkläddnad ligger mig varmt om hjärtat.

Som ni märker kan detta vara det mest värda inlägget på länge, ska kolla lokala nyheterna nu, det räknas inte med på bra-listan.  De pratar om knark nu.
Adios !

visa vid vindens ängar

Vad skulle du behöva nu? en ny dator
Har du snygga skor? de duger
Vilken tid gick du upp idag? tjugo över nio
Vad var det första du sa imorse? det blir minusgrader ikväll
Vad såg du senast på tv? Nyhetsmorgon
Senaste filmen du såg: Vid din sida
Senaste låten du lyssnade på: Visa vid vindens ängar -Håkan Hellström
Har du varit på stranden? I somras ju
Var är dina syskon just nu? Jadu, Eskilstuna, Stockholm och Linköping skulle jag tro
Vad ska du göra i helgen? Klä ut mig och pussa på min pojk då vi seglat stadigt i 6 månader!
Vad är det första du gör på morgonen? Snoozar ett bra tag sen går jag upp och kissar


Mom and Dad



Cocktail gasque stod på tapeten i fredags, otroligt roande. Gårdagen ägnades åt att slakta en pizza, drick öl och bowla ett slag. En sådär härligt trevlig helg.
Anledningen till att jag tog mig in här var för att skriva några rader om min längtan.Längtan till allla hemma, längtan till julen, längtan till lite ledighet, längtan efter mamma, pappa, sara, linn, fia, ella, micke. Längtar efter en dos av frihet så att man kan leva lite som man vill, visst gör jag väl det, men det vore ju inte helt fel att bara kunna dra till Frankrike och pussa på Liselotte eller weekenda i London. Ungefär sånt jag sitter och funderar över vi 15- tiden  söndagen den 24 oktober, imorgon blir jag en aning rikare, känns bra.

Ajöös!

Det dom aldrig nämner



Blev sjukt paint sugen igår, så jag tog mig i kragen och "paintade" om en bild på mig.
Idag har det producerats film och om cirka en timma ska arbetet fortsätta, ut och leka deckare, men nu tar vi en sskön pause.

Come with me to a place I call reality



Bilder på mig tills du dör, ungefär.

man måste dö några gånger innan man kan leva



sikken späckad vecka, tillbringade 80 % veckan med att redigera och producera. Fruktansvärd fint har det varit. Och finare blev det när Micke dök upp i fredags och förgyllde min fredag på bästa sätt, med att avnjuta en flaska vin och vara sentimentala vid nissan. Lördag ägnades åt att sega och Micke for till Helsingborg, medan jag och Ullis öppnade alkholflaskorna som vi friskt förtärde innan vi for mot födelsedagsfest som var otrolgt spexig. När klockan inte längre var barnet drog Gustav, Mathias och jag hem för att kolla på Aladin och sen somna sött.
Även idag har jag utövat ett antal aktiviteter, bland annat varit sådär förhållande romantisk och skrivit ett kärleksbrev till Gustav vilket uppskattades enormt. Så hann Ullis och jag med en långlånglång promenad på 4 timmar, kändes som vi besökte varenda liten del av Halmstad. Skönt var det ska ni veta, att ventilera, motionera och konversera i stor mängd.

Nu ska jag ta och krypa ner hos min fina pojk och tagga för ännu en vecka då produktion står i fokus!

fuck you very very much

Imorgon är det fredag, vilket känns helt fantastiskt efter denna intensiva vecka, men kult har det minsann varit.
Kom hem för tre timmar sen tror jag, rätt tom i sinnet, helt utömd, men ändå kan jag inte somna. Ligger och lyssnar på Lily Allens -Fuck you, så funderar jag lite över avstånd. Känns så sjukt ovärt att det ska ta 5 timmar att ta sig hem. Även fast det är mindre än en vecka sedan jag var hemma så saknar jag allt minst lika mycket som jag gjorde innan jag och Gustav var hemma. Hatar att ha avstånd till Micke, till Liselotte och till Linn. Önskar jag hade mer avstånd till annat. Önskar att Halmstad kunde bjudapå roligheter, eller att jag om kvällarna hade energi till att börja träna franska eller söka praktikplatser. Skrev ju senast igår att jag var inspirerad och visst är det sant , men det känns som att tiden och energin är för knapp för att jag ska ta tag i något.

Just nu vill jag mest ut i världen och skapa film, på alla möjliga plan. Jag vill bo i en vindsvång i Paris, Micke ska bo på andra sidan gatan, Linn ska bo våningen ner och går man längs med gatan så ska det ligga ett super mysigt som Liselotte ska äga, hon ska bo ovanpå det. Jag ska resa mycket, minst en vecka i ¨månaden ska jag vara någaon annanstans än i Paris, mitt jobb ska vara distanserat så att jag kan åka till Sverige och äta mammas lassane då och då.
Vet att livet inte är en dröm , men önska kan man väl alltid? Och desutom är det min morot, in inspiration till att tro att det finns ett liv efter Halmstad, saken är väl den att jag då istället kommer sakna Halmstad. Men det är ändå himla fint att sakna. Det kan vara en av mina favorit hobbyes, sitta ner och stirra in i vägen medan jag ser  tillbaka, minns och saknar. Jag tror att halva mitt bränsle går ut på att sakna, speciellt männsikor och platser. Har exempelvis aldrig saknat Finland så mycket som jag gjort denna sommaren och denna hösten.
Gud vad ord som väller ut, behöver helt enkelt skriva av mig rejällt. Egentligen skulle jag behöva skriva av mig om helt andra saker, men de är för privata. Det är nog dels en anledning till att jag saknar Linn så fruktansvärt mycket. Jag saknar att prata om livet och känslor med den kvinnan. 

saknade te havs



Nu har vardagen satt igång på riktigt
Nu har Håkans platta släppts
Nu har jag lyckats få tillbaka livsglädje
Nu har  jag inspiration.

Ullis, Coffe, Gustav och jag har tillbringat mestadels av dagen framför och bakom kameran och jag trivs som fisken i vattnet, alltså med tyngd på att stå bakom kameran och skapa, imorgon vankas heldag i redgeringsrummet och på fredag ska det redovisas 2 filmer , 1 ljudproduktion och såklart ett spexgt montage, riktigt gott. Sen ska det såklart fästas till och så kommer troligtvis Micke en sväng till Halmstad. OM jag trivs!

dancy time



Gott Folk!

Min helg har varit alldeles fantastiskt. Vid 13 tiden i fredag for jag och min pojk norrut och klev efter fyra timmar av på perongen i Eskilstuna. Vi for såklart direkt till Ateljén där Sara sydde på en fräck kavaj. Sen vidare till Sara & Bennys nya hus i Härad, där åt vi så att det stod härliga till. Efter att magarna var fyllda drog vi in till Strängnäs och drog till Sju rum och Kök där vi mötte upp Pierre och Johnathan. Efter en halv öl, halvsov både Gustav och jag så vi drog hem till mammsen och somnade så gott.
Lördagen bjöd på Strängnäsmarknaden som vi njöt av, lunchade med Fia och Ella och så drog vi såklart en runda med LINN!
Efter några timmar var vi mätta på marknaden drog vi upp till pappsen där det bjöds på Tacos, hemma hos pappa var både Mummi, Vaari, Sara, Benny, Lina, Inger och Pappa såklart. På kvällen bastade såklart Gustav och jag , vi var såklart tvungen att tävla vem som kunde sitta längst i bastun, tror Gustav är lite smygfinsk med tanke på att han vann denna fantastiska tävling. Så även på lördagskvällen somnade vi gott. Söndagen spanderades mestadels på tåget mellan Eskilstuna-Halmstad , men avslutades ändå med en kvällspromenad kring Galgberget. Det är så man stavar till fantastisk helg.

Mitt i naturen





Egentligen skulle utflykten satt igång redan tidigt imorse, men både jag och Gustav kände oss inte mannade att gå upp vid 9, så 3 timmar senare, efter inhandling och färdiggjord matsäck tog vi oss ut i det gröna.
Hela tiden gick vi och njöt av att vara ute i det fria. När vi för andra gången stannade för att ta ännu en tunnbrödsrulle satt vi på ett nervält träd vid en äng, sög i oss av friheten i luften, med en motorväg i ryggen och en öppen äng i synfältet. Då kysstes vi och jag tror Gustav kände samma känsla som jag; total lycka.
Tror att sådanna dagar behövs. Efter fyra timmar ute i det gröna gick vi hem, däckade på sängen, sen drog jag till Hanna för att kolla på Amelie från Montmarte.
Tror inte det hade kunnat bli än bättre söndag än såhär.

God natt mina vänner!

ticket



lika bra att ladda upp ännu ett inlägg när jag ändå är igång, se så långt mitt hår är. Förövrigt händer det inte så mycket mer än att jag slog igång Kalle och Chokladfabriken, kan vara en av de finaste filmer jag vet.
Nu till det viktigaste! Linn dyker upp i Halmstad i november, då vankas det Håkan konsert och såklart allt som ingår med att umgås med världens bästa brud.

Hejråå!


The boxer



För några dagar sedan låg jag tårögd och funderade över meningen med livet, Gustav låg brevid lika fundersam, vi reflekterade över vår vardag och kom fram till att det behövs distans från allt som berör skolan. Därför ska vi imorgon packa ihop en väska fylld av matsäck och ge oss ut i vildmarken.
Den geniala idén stavas Gustav, där kriterierna är att vi ska ha avstängda mobiler, vara långt ifrån stadsmiljön och vara ute tills benen inte bär.

Förövrigt så lyssnar jag på Simon and Garfunkel och är sjukt sliten efter att i en veckas tid gått nervös dygnet runt över en förbaskad salstenta, igår gick stapeln av och jag vill inte yttra mig om hur det gick, men det är skönt att ha det överstökat.
Nu taggar jag medieproduktions delkurserna och nästa helgs hemfärd med världens finaste pöjk.

RSS 2.0