vintern rasar ut från våra fjällar

image1059image1055image1056image1057image1058

nu är det endast
40 minuter kavr tills min körningslektion
2 timmar kvar tills vi åker till eskilstuna
3 timmar kvar innan jag shoppar loss på ica maxi
4 timmar kvar tills jag hamnar i hällberga hos sara
2 veckor kvar tills jag får möta våren i paris
3 månader och 7 dagar tills jag och ella far till götet
1 år och ca 36 dagar kvar tills jag tar studenten
1 år och ca 37 dagar kvar tills jag är fri från skolan

ganska gött
ajö

kan jag gå med dig hem från bussen?

image1049image1050image1052image1053image1054

i stort sett är  det sommar
kvällarna är ljusa som om dagen
folk går i kort kort
jag tar av mig jackan
sitta ute i solen i mer än en halvtimma utan att frysa
vi äter hallomi ( om det nu stavas så, grekisk ost, jag älskar grekiska ostar)

ajös till sjös

Le France

image529

16 dagar återstår tills jag får smacka på livet i viva la france. umbelivable. Vi har haft nationellt Prov i Engelska B för sådär några timmar sen och jag kan meddela att jag fick ihop ca 5 sidor. Om vad som är negativt för oss young people. så kan de vara, jag är ganska onöjd och allmänt slut efter helgen. Istället kan jag bara räkna ner, på onsdag är det precis 2 veckor kvar, heaven,

ajös!

Picture It

image1041image1045image1043image1047image1048image1046

Sunny sunday i solen med min syster

good rockin' tonight

image1038image1039image1040

tro det eller ej,  men Fia, jag och Mimmi tog en sväng förbi röda korset, så nu är jag totalt fattig, mina 5 rikstaler som tidigare fyllt ut min plånbok någorlunda lyser nu med frånvaro, för det är precis vad den här klänninge kostade, 5 rikstaler, tack gud att röda korset finns för oss fattiga studenter, Mimmi den lilla goingen hittade en schysst kavaj med en ännu schysstare kjol de kostade inte mer än 10 rikstaler samanlagt. Fia nöjde sig med en halvljumen päroncider på Ica. Förresten så åt jag och Ella macka med ost och gurka imorse, vilket är lite av ett sommartecken. Vilket betyder att snart är jag 18, vilket betyder att snart lever jag livet i Paris, vilket betyder att jag kan slösa rejält med besparade pengar, vilket betyder att jag blir lycklig, vilket betyder att i sommar har jag bara pengar för festivaler, vilket betyder way out west, vilket betyder göööötebooorj, vilket betyder Håkan, Lykke Li, Franz Ferdinad, Jozé González, Broder Daniel, Sahara Hotnights, The Sonics, Mando Diao osv. ÄLSKART!

ajöken !


Congrats Bunnycake

image1034
Fia Födelsedagsbarn
image1035
Lundin, Viktoria och Anna mitt i maten
image1036
Alltid lika glada Malin och Johan the host
image1037
Ella uppladdad för partaj

Fredagen var fylld av diverse trevligtheter, skoldagen finns väl inte så mycket att berätta om mer än att jag blev helt klar med allt vad stol-projektet på formgivningen heta.
Vid fyra taget mötte jag upp min syster och vi tog en snabb sväng på stan med en varsin kexchoklad i högsta hugg. Vidare hem för att spandera ytterligare lite tid med min syster och pappa&Inger. Ella gjorde entré och vi fixade snabbt till oss för att senare ta oss ut till Fia Födelsedagsbarn. Efter en halvtimmas promenad som resulterade i frasen "fint folk kommer alltid sent" intog vi middagsbordet som serverades av Johan och Fia the host couple. Fia öppnade den ena efter den andra 18-årspresenten varav de läckrakaninöronen. Framåt kvällen öste de in med folk som senare skulle sällskapa  födelsedags crewet till Walldermars. Där tog det roliga slut för Ella och mig eftersom åldern inte är mogen för mig. Väl hemma slog vi på Leon, resten är en historia fylld av sömn.

ajö!

de gräver mig

image1028image1029image1030image1031image1033image1032

jag känner mig som en nittiotals karl med separationsångest, för jag vill inte lämna mitt hem,
fast egentligen så är jag en egocentrisk sommarjobbslös snart 18 års tjej som är sugen på mango.
fick ett negativt svar från Parken Z igår, jag förstår inte grejen med att skicka ett mejl med en bifogad fil som egentligen bara säger att du är för tråkig för att jobba hos oss, men bli roligare till nästa år, för då kanske du får ett mejl med en bifogad fil där det står nåt annat, som typ att du bara blir tråkigare och tråkigare med åren. punkt slut

nu måste jag förstås pallra mig mot tågstationen, för att avnjuta skolans lunch.
ajööööööööööööööö
(känn djungel rythmen)

exposition

image1024image1027image1025image1026

såkalad safinadag är det dagen till ära, inte nog med att jag sov längre än tänkt, när jag väl klev upp ringde sara mig för att berätta historien om att vi inte börjar förrän elva, vajert tyckte jag och slumra in lite halvt i fotöljen till Rachel Ray.

(gårdagens uniform)
ajös!

Polen

image1020image1021image1022image1023

(foto Lisa Tammi)

vi har en vikare i gympa han heter Paul F,så jag kom på en grej igår när Sara och jag satt uppe på tågstationen ,om han skulle heta nåt i efternamn som börjar på N, skulle han kallas Paul N istället, säg det nu högt så hajar du de komiska i det.

ajöken/ "skojar'n"

Cheap Monday

image1016image1015image1017image1018image1019

Igår (måndag) hade jag 10 kronors klänningen vilket passade perektimento till vädret, giiiiillar! på fotot tog anna banana och saera bandera och jag en foto sväng i're juuuuvliga vårvädret, fast de liknar mer sommarväder, spelar ingen roll, jag älskar det vilket som.

ajös!

3 hours

image1012
image1013
image1014

1. en tjej (länk)
2. snobben (länk)
3. Liselotte Watkins a'la Lisa

håll-timma-är-segt-jag-vill-inte-jobba-med-naturkunskap
-a-j-ö-





















Helgens Bravader

image1006image1007image1008image1009image1010image1011

1. fredagslyckan höll sig tills jag fick höra beskedet
2. lördag mamy, jag och syster yster slog på stort med tårta och solnagrillen mat
3. Lördagkväll ute hos ella med film, pyssla och deras söta hästar
4. söndag eftermiddag fira Lina som fyllde 18 i fredags
5. sithey vill ha kings-mat
6. my dress

varför kan det inte bara vara helg igen.
ajös åk till sjös

to the girl with the mousie hair

image1000image1001image1003

snacka om att de är vår ute idag, vi invigde det med mjukglass, jag Adde, Bea och Jonas. Sara for iväg redan efter Historian, poor thing.  Glassen var för övrigt utsökt, nu tänkte jag underhålla mig med lite plugg som passar lagom bra att fixa klart nu innan helgen, varför fixar alla lärare 100000000000000000000000000 miljoner trilojer grejer att göra innan skolan slutar? varje år..

ajös!

husqvarna

image994image995image996image997image998image999

igår kväll fick jag såndär inpuls och kände att jag behövde mina gamla ( vi snackar 2½ år) rosa älskade tygskor, eftersom mamma samlat alla "frilufts" skor i bagaget i bilen så sprang jag ner för att få krama om'rom. Mamma tycker de är ganska pinsamt att hennes dotter tralar runt i trasiga skor på eskilstunas gator så efter skolan tog vi en sväng på stan, resten är historia, jag fick nya schyssta (dom är blå) tygskor + ett par jeansshorts som jag letat efter sen i vintras, FINALLY, de är såna som babe i "dirty dancing" har ,så i sommar är temat babe, jag ska åka till ett hotell som erbjuder danskurser och så ska jag finna min Johnny och dansa snyggast i en vit klänning (eller i jeansshortsen) . Och inte nog med det, på lunchen tog nämligen sara och jag en trip bland stadens affärer och jag hittade ett par fin fina kinskor, som även de behövdes, så köpte jag spännen och sånt på glitter. stolt.
visst är det hur gott som helst med bananer?

ajö!

654

image988image989image990image991image992image993

idag var jag i skolan i en timma

If you wanna be a good girl, get yourself a Bad boy!

image987

igår spelade BSB på hovet.
jag minns att min syster var galen i Nick Carter eller ja, egentligen hela gänget, jag tyckte de var coolt så jag bestämde mig för att gilla Brian extra mycket.

dansar i månskenet


image986

http://thevagabondset.com/pics/080405theshoes/content/IMG_0557_large.html


jag retade galllfeber på min syster igår när jag gjorde om "dancing in the moonlight" till den svenska vertionen "dansar i månskenet". För övrigt måste jag ta mig från denna bostad först om en timma bort till en tågstation lika full på tåg som en godispåse utan godis. Jag är förövrigt jätte sugen på godis och har ingen insperation till nåt. jag försökte mig på att rita lite frukter igår men inte änns det gick, jag är trött på alla mina kläder och vill måla om mitt rum.
jag ska ju iof bara vara i skolan en timma och sedan ta en körrunda med Börje, sen tänkte jag fixa till mina kjolar som jag fyndade i lördags, då kanske insperationen kommer tillbaka.

eh nu ska jag gå och rota runt lite i min tråkiga garderob.
ajös!

JC

image984image985

min syster gamla tröja som hon vann på ett JC party för ett par härans år sedan och 10kronors kjolen och massa neon på det, och äntligen ett färdigt historia arbete. Den här söndagen blev inte så pjåkig.

Boys

image980

imorse när pappa , jag och mah lovin sistah åt frukost diskuterade vi dreads, pappa trodde nämligen att rasta flätor och dreads var samma sak och slängde ut sig att jag då borde haft dreads 2 ggr, min syster och jag förklarade snällt att dreads är mer som tovade korvar.
förövrigt sov jag med miniflätor i natt som resulterade i en orkanfrilla. ibland skulle man helt enkelt bara vilja klippa av allt hår och låta det leva sitt egna liv. Men hur som haver så har jag iaf planerat en någorlunda ljus framtid för mitt hår, jag använder härmed blond shampo så att mitt riktiga blonda hår får liv att urarta sig, jopp, och så tänkte jag låta det växa, långt helt enkelt sen får vi se hurvida det blir med lugg i sommar. det brukar sluta med att jag bestämer mig för att klippa en frisyr inhavande lugg i mitten/slutet av sommaren och på hösten bestäma mig för att nästa sommar ska jag inte klippa lugg, senare under vintern våren låta luggen bli sådär ta-bakom-öronen-lång. den som lever får se.
. alla killarna på thecobrasnake.com och elvis är så himla Det, med stort D!

ajös

stop right now, thank you very much. I need somebody with the human touch

image960

min faster har införskaffat en nya puppy. eftersom den andra sorligt nog blev ihjälbitten. Denna raring äger namnet Hobbe och är en 9 veckors full rulle filur.
Jag och paret Pappa&inger tog en trip till eskilstuna för att umgås med en rad släcktingar. svt visar en sixties dokumentär , de passar ju strålande när jag precis skrivit klart min film recention om "dirty dancing" from the loving sixties. Sara och jag diskuterade om en grej i torsdags, vi tror att dras man till ett speciellt årtionde har man troligtvis levt under det i sitt tidigare liv, så antagligen levde jag under 50, 60, 70 och 80 talet, så måste jag dött typ 89 och ett år senare fick jag njuta av 90 talet, just nu känns 90 talet jäkligt nostalgiskt, om jag ska ha nått real party när jag intar 18 så ska de va 90-tals party, eller så hyr jag ett bord på nåt mysit ställe och drar dit alla.

BACKSTREET'S BACK ALRIGHT!
ajös!

kors och tvärs

image956image957image958image959

nu är det bestämt, varje lördag, f.o.m idag (fast inte nästa) ska Fia lottan och jag ta 2 hand runda i stränkan, dagens kapp (som röda korset tanten så fint kallade det) blev två kjolar, 20 rikstaler för båda , den ena väldigt lång och den andra kort, fast den långa tänkte jag ha som klänning, kanske att jag syr upp den nån decimeter, kanske. Så hittade jag 5 ramar för 12 rikstaler på 12 korgar. Fia fyndade en SKIT snygg kappa, marinblå med trekvarts ärmar och sådär lagom lång, lääääcker. eftersom vi var klara redan vid kvart i elva så for vi hem mot henne och mötte Cicci och Christoffer påvägen, dom är kära igen. Så åt vi en minichokladboll, sen var fia tvungen att ta itu med Parispackningen, hon äker nämligen 4 a clock inatt, cicci ska också med, ibland önskar jag att jag läste franska på Thomasgymnasiet, åka till Paris och allt. Och Ella kommer hem idag, vågen!
Nu måsta jag verkligen plugga, annars!

ajö!

New Guinea

image951image952image953image954image955

new guinea borde få pris för deras chokladbönor är sådär härligt chokladiga och inte nog med det, jag har en anton bergs new guinea choklad ask brevid mig, happyface!
och de är äntligen fredag mina vänner, eller äntligen och äntligen, denna helg kommer inte bli som alla andra helger för jag hade nämligen tänkt ta itu med ett och annat historia och svenska arbete, b-b-boooring.. jag lovade iaf att lämna tid över för Fia imorgon, hon är alltid värd tid. visste ni förresten att jag fick klä mig i min stickade lettland tröja idag, vädret är ju..ja som det är. väl hemma strippade jag av mig den och tog en lång promenix med Luddeboy, vi sprand tillochmed lite. min kondis är på minus, jag är faktiskt rent ut sagt glad att vi haft gunilla i gympa, för vem annars hade satt VG på mig i idrott, måsta börja träna till mig  nu när vi har Paul F istället, jag gillar hans namn, de låter som värsta hipp hoppar namnet, "yoooo! my name isss Paul F, foxeees!"
nåt bra på teven ikväll?

ajö!

GRATTIS ANNA!

image949image950

idag fyller anna myndig! CONGRATS och så ska hon till London, de är nåting med arton och åka utomlands, ha're bäst!
förrövrigt önskar jag att jag kunde göra allt för sara nu, jag hatar att allt går emot henne, den lilla tösen, fast jag lyckades någorlunda när jag satte solbrillorna bakom huvet och sa att jag var apmannen, så gjorde vi en blodig film.
nu måste jag knalla bort till bilden innan Baiba blir orolig, hon är för söt!

ajöken fröken!

Hey Charlie I know you wanna partey

image944image945image947image948

(från igår) jag är inne i en frukt period, jag ritar frukter överallt, linn fick en apelsin häromdan, jag ritade citroner till vårutställningen och igår (onsdag) ritade jag lite hallon, och nu blev de ännu en apelsin.
jag var på Parken zoo, jag vill jobba på parken zoo. men jag kan lägga hundra spänn på att jag inte går vidare. förresten blir nästa vecka dröm veckan, på måndag börjar jag 13.50 och slutar ioch för sig 18.40, men på tisdag börjar jag 11.10 och slutar 12.10, på onsdag börjar jag 10.10 och slutar 13.00 och så vidare.
 ajö

Matcha naturkunskapen

image940image941image942image943

jag har en visdomstand som växer fram, de gör så in i norden ont, så ni får ett fejkat leende.
idag var sovmorgon, sånt gör mina dagar, så fick vi tunnbröd i skolan, kunde de bli bättre, jomen vist jag fick beröm av körskolelärarn och tandläkarn berömde mina tänder och förstod att jag har haft ont ett tag, jag gillar när folk förstår.

ajö!

Prins Pondicherry

image932image936image934image935image939image937image938

ni vet prins pondicherry i kalle och choklad fabriken, han som får ett slott av choklad, idag önskar jag att jag var honom.
kläddsömnaden var inställd och jag hade min cupcake kjol idag, bara för när jag är sugen på godis då är jag godis. Lousie blir iaf sugen på godis när hon är bakis, jag är mer den typen som faller för chips, eller egentligen blir jag sugen på allt när jag är bakis utom sprit, nu vet ni det också..
Jag lekte iaf med kameron när jag åkt hem så jag hade nåt att göra innan våra bästa år började, guld! jag kommer seriöst bli som min farmor&farfar real våra bästa år fan. fast skolan också, jag är sjukt skoltrött, fia med , egentligen kunde jag cyklat bort till henne idag om jag inte åkt till skolan för kläddsömnaden och sen åkt hem, för då hann ju hon planera annat. Vi ska iaf till 12 korgar på lördag, man måsta tydligen stå i kö för att komma in, de är en upplevelse i sig, gå upp sådär klockan 9, för att stå i en 100 meters kö till klockan 10 ,för att sedan spana in de schysstaste second hand fynden i stränkan, de är sånt som gör att jag faktiskt stannat i den här hålan. närå, strängnäs har sin charm som alla andra städer, på tal om städer, de är 39 dagar kvar tills jag drar till FavoParis. rena rama drömen, och just nu i denna stund befinner sig min pumkin Ella i Tyskland -Berlin och lever livet i en tysk familj, hehe.

ajö!

Sjåvven

image930image929image928image931

igår kväll gjorde Linn, jag, pappa,inger, lena och tore ett besök på stallarholmsskolans revy, sjåvven. så värd, 8:or och 9:or som borde vara i hollywood vid det här laget, guld duktiga.
på natten levde linnheart och jag livet, lekte transor och att vi var tecknade figurer, ni vet hur de brukar bli när man är sådär härligt pigg/trött/extalterad. eller?
iaf helgen var guld och nu är min kropp officaly död.

ajös!

seasons in the sun

image923image924image926


dagen till ära klicka jag fram nårra pics på nya väskan som komiskt nog heter Lisa.
iaf senare tänkte vi ta en trip till nykvarn, de ända jag vet om nykvarn är typ att Liselotte och Jenny bor där och att de tillhör stockholms län och ja.. de var väl de. där ska vi iaf, nu nöss mimmi mig i facet, trevlans.. vi ska till nåt ställe där som mamma tyckte lätt mysigt. till kvällen blire revy med linn och slumberparthey!

kom på att de är på tiden att jag börjar planera min 18 årsdag, med homiesarna. bluäh jag är en sucker på att planera grejer.

ajö!


Te


image915image916image917image918image919image920image921image922
kommer bilderna ifrån och mimmi bilden från eget arkiv

dagen till ära sken solen och jag bea, adde och jonas tog en lunch på corner. riktigt riktigt gott.
form lektionen gick framåt, även historian, fast egentligen vet jag inte vad Thomasboy pratade om, jag satt egentligen bara och funderade över hur många timmar det var kvar tills jag fick komma hem, jag var helt  off idag. bläh. så ni kan ju räkna ut hur det gick på formigivningen.
så har jag kommit på att jag ska samla till mig massa blonda hårstrån så jag hoppas både blondieshampot och inpackningenska kunna hjälpa mig att få ett bra resultat!
Tog tåget hem med Louisegirl vi hade ett, långt långt trevligt trevligt, samtal, när vi väl skildes åt såg jag att klockan redan hunnit passera kvart i vilket betyde att mormorsöt hade anlänt med mimmihoney!
så vare så att jag faktiskt gick vidare på parken zoo intervjun, så de blir ännu en lång vecka eftersom kläddsömnaden tydligen inte var inställd på måndag, till min besvikelse, var tar mina måndagar vägen?

ska joina mamma, mormor& mimmsan framför så ska det låta.
ajöken ajö!

Parrots

image914image911image912image913

igår köpte jag massa godis togetah with bea&adde , de var godare än jag minns.
19.00 stod info. möte på Parken zoo på tapeten där jag mötte en rejält schysst norrköpingsbo, vad är oddsen att jag som kommer från Linköping möter en tjej från Norrköping där halva släckten bor, jag tyckte det var ganska roligt iallafall, sen åt vi på max.
Velvet och Hela sverige pussas och kramas får dagens ros
dagens ris går till att de börjar bli dåligt i penga kassan
och justja, jag köpte en väska från myrorna också, update om den kommer senare!

ajös!

GRATTIS ELLA!

image904image910image905image906image907
image908image909

Ella blev myndíg dagen till ära, så fia mötte upp mig vid ST och vi gick till mig för att jag var en svettlana och vi plockade med oss ellas paket.
så tog vi en runda eller två på stan innan wuella bella slutade, hittade galet snygga jeans shorts och en tischa, men min plånbok vrålade nej och jag höll tillbaka.
sån är den. Imorgon far jag till parken zoo bara för att tala om för dem att jag inte kan jobba där. bra gjort lisa! de är så in i norden typiskt att de ska ha service utbildningen den helgen när jag softar in PARIS, men kiss my ear jag kanske får jobb ända, det vet man aldrig, än är det inte sommar, men de var banemej vår idag, jojomensan.
ses

ajö!

AB

image900image901image902

i skolan hade jag den randiga tröjan &västen, sen vart jag so god damn varm efter att ha kört runt i en bilskolebil i sådär en 40 minuter så jag släppade med mig fia hit och svitschade outfit som man så vackert brukar kalla det!

(jag laddar upp 2 inlägg efter varandra annars blire så himlans mycket bilder)

RSS 2.0