för vasastan är som chinatown



och så hade jag min nya väska, fast den får ni kolla närmare på en annan dag, den är svart i låtsas skinn med galet mycket dragkedjor.
I lördags for Ella och jag till eskilstuna för att inta Raw, där var det raggar/rockabilly/50-talstema, gryyyymt kul , dom spelade bara älskvärd musik! och alla var gryymt snygga. Vi träffade David och han var full och glad, de var rätt komiskt när vi träffade honom, för vi lyssnade på  ett band, samtidigt kollade jag om de var fullt vid baren och plötsligt dyker en lång blond kille upp framför mig och vill kramas, nu är saken den att jag knappt sett skymten av David sen vi gick i samma klass från 6:an till 9:an och så dyker han upp där framför mig och jag kopplar det inte, så han babblar på om allt mellan himmel och jord, medan vi pratade på  så dök halva härad ak.a asken elever upp. De komiska i det hela var att när jag kom ut från toan och skulle gå bort till Ella stötte David kompis på mig " du kommer inte förbi mig om inte jag får ditt nummer.." jag tittade frågande på honom och gick bort till Ella, de vart lite halvt pinsamt när det väl visade sig att det var Davids kompis eftersom jag bara trodde det var nån kåt Eskilstunabo.
och nu till söndagen som spanderades i vingåker med Syster, Farmor, Pappa och Inger. Jag tömde plånboken på 580 rikstaler närmare bestämt en kofta + en väska. efter att vi anlänt till strängnäs kvart i 3 på lördagnatten  var jag inte så pepp när jag fyra timmar senare skulle vara klar för att åka till Vingåker. Hur som haver var det stort och bra där, vi åt gyros och badade bland kläder.
Igår var det rejält med höst
Idag gömde vi oss i ösregn.

ajö

Rut



Imorse vaknade jag 7 fatta klockan 7 på en lördag, vad är oddsen, sen kunde jag inte somna eftersom min kissblåsa höll på att spricka, så de blev till att kliva upp och sen tragla tillbaka till sängen igen, så sov jag som en stock.
runt elva väcktes jag av att mobilen ringde, de var Fia som tyckte jag skulle pallra mig upp och komma till kulturskolan, en timma senare var jag på kulturskolans såkallade loppis som erbjöd 5,10,20,30 och 40 kronorsbord, jag hittade två "glasbytor" eller vad man ska kalla det på 5kronor bordet och så fikade strengbomarna och jag mötte Oskar, som jag inte träffat sen askentiden, han mådta vara världens raraste 18 åriga kille och så hade han fått långt hår, han försökte sälja på mig längdskidor och en golfsett för tjejer, men jag stod emot trycket.
Så blev det till att traska hem eftersom fia skulle hänga där till klockan tre, så jag släppade med mig mamma till RK men de fanns inte så mycket att hurra för där. Istället blev det strumbyxor på lindex och nacho tallrik på trädgårn'.
nu ska jag ringa dig ella!

ajö

förrsent



I torsdags fick jag massa sommarflaschbacks och jag sjöng Håkan låtar fast inte lika fint som han och då såg det ut såhär, ni får tyvär inte ta del av hur det lätt, tro mig, jag gör er en tjänst

du säger att den delar sig vid kinden
och blir hel igen bakom dig och varje moln är trasigt,
du räknar allt sorligt, natten lång.
och du kan förresten sluta skriva massa hintar till mig din blogg, du vet mycket väl vad jag menar, och jag vet att du läser det här, småsaker som ska få mig att få dåligt samvete, men vet? du kom över det, för annars kommer du aldrig kunna gå vidare och hitta det du söker. Jag är så fruktansvärt trött på att du ska trycka ner mig. Och om det nu är så att du hatar mig så mycket och nu måste få ut det, ta det med mig istället för att skriva massa blaha som ändå bara sårar.

useless fredag, jag har somna i en halvtimma förrut när jag försöka läsa en text ur antologiboken. Imorgon tänker jag göra allt annat än plugga och likaså på söndag. nu ska jag leva framör teven ett par timmar.

AJÖ

you and me, and everyone we know



igår hade jag röda ben.
på torsdag ska jag med sällskap åka upp till skärholmen för en VIP-kväll med topshops höstmode inte nog med det jag har även 20% under kvällen och om ni trodde det tog slu där kan jag medela att de även bjussar på snacks och dricka. de låter de. Idag lätt det däremot inte så mycket eftersom vi bara hade en lektion och då var de mateprov som gällde, efter det åkte Sara, Jonas och jag ut till viptorp lägenheten för att samla insperation, efter en timma dök Fluff upp och så körde hon bort oss till Färghuset, så med andra ord blev det inge Monki för mig idag,eftersom jag skulle möta upp min arbetsgivare, men jag får ta en tripp på måndag.
Jag tjänar hundra krikstaler i timman på att städa och vara uppmärksam, de är inte fy skam om ni frågar mig.

så är det fredag och jag och Ella bestämde oss för att dissa insparken imorgon och ta en utflykt istället.
ajö

"snyggt att hon har ett ögonbryn ..och mustach!"



det hade jag på mig igår.
igår fikade jag och syster med våra kusiner i 2 timmar, de var mysigast
och sen så hade skolfotona kommit, jag ler som en treåring på ensama bilden, de känns ju peppande eftersom jag går tredje året och faktiskt för en gång skull ville ha ett bra foto, men icke nu är de försent.
förövrig är rubriken på inlägget tagen från Amandas arkiv, vi satt och kollade i antologi boken,och plötsligt kom en bild på Frida vad-hon-nu-heter, iallafall en känd gammal konstnär upp och amanda sa så då..de var komiskt.
de var väl allt jag hade på hjärtat

ajö

en onsdag


bild från Lestyle

de är 40 minuter kavr tills min journalistik
jag har precis intervjuat Ann-marie ak.a Lestyle, hon är hur söt och rar som helst!
 och min samhets klänning tar död på mig, jag svettas ihjäl
sen ska jag moffa
och såndära

OCH LINN JAG VET ATT DU ÄR 16 ÅR ÄVEN OM DE SUGER ATT SKRIVA SNABBT IBLAND, SÅ VARE LITE HUMORISTISKT

I hela mitt liv



Jag hade egentligen tänkt och skriva lite odiskret om min och Fluffs plan idag men jag skippar de för jag läste en kommentar när jag i vanlig ordning loggade in på bloggen "jag kände mig som en dammråtta under sängen när du skrev de där om cicci på din namnsdag, DU ÄR SNYGGAST I LUGG OCH PÅ TORSDAG KLIPPER JAG DET" något liknade stod det, de var undertecknat världens underbaraste,bästa,snyggaste,älskvärda människa och iprecis i denna stund när jag skriver detta inlägg så ringer människan<3
Enda sedan den dagen för 16 år sedan när du föddes har jag älskat dig, även om vi haft våra upp-och-ned gångar båda två, har du alltid funnits där för mig, du är den jag kan leva ut med. Du är unik och jag älskar dig för den du är.



Förresten har jag en intervju imorgon
Förresten har jag en kusinfika imorgon Linn,Tomme, Erik och e.v Sara ska joina på något cafe i Eskilstuna och då gott folk, då blir de fika för hela slanten.
Förresten så fick jag sötaste armbandet av Sara idag
Förresten så skjutsade syster hem mig
Förresten lätt jag en gubbe gå in före mig på Ica ekängen idag, ni vet jag var sådär artig och sträckte handen åt sidan och sa varsågod och han brast ut "TACKAR TACKAR" så halva istadion kunde höra, de var komiskt.
Förresten så har jag fått ett jobb!

ajö

London Calling



Jag har införskaffat en "tillfärlig mobil"
Jag har ätit tårta
Jag har planerat in en Londonresa över nyår
Jag har träffat Fia med basker
Jag har träffat Ella och bilen
Jag har kollat på No Country For Old Men
Jag har handlat på Ica Bengtsson
Jag har kramat om Ludde
Jag har sagt "jag följer Fia hem" när jag gick med Ella till bilen
Jag har gett Ella 100 kronor

ajö

A wake up call



alla där ute som äger mitt mobilnummer kan från och med denna stund sluta höra av er på något slags sätt, min mobil är helt ur funktion, de är bara jag som kan nå er med den, fast inte just i denna stund eftersom mina pengar är helt slut men ni förstår. jag tänkte traska över till Pappa& Inger och se om dom har någon mobil som ligger och dammar någonstans och kravet ska vara att den fungerar att ringa och skicka sms med, resten skiter jag totalt i. Efter att mamma ringt ett antal gånger till mig i fredags och efter att jag fått redaq på att ella och linn har skickat sms till mig känns det kanske bortslösat med pengar för resten som tänkte slå en pling eller skriva ett medelande till mig.
detta blir ett klagoinlägg dels för att mobilen är som den är och dels för att jag tydligen inte tål min nyvarande hårfärg, när jag i fredagskväll upptäckte små små utslag som ser ut som små finnar fast de är hudfärgade runt hårfästet, igår morse hade de spridit sig till nacken och nu är de runt öronen. Jag är så sjukt trött på min hud att den kan köra upp till kiruna och aldrig komma tillbaka, men eftersom den faktiskt hållt sig bra sen förra hösten känns detta helt meningslöst, så jag tänkte köra uppsatt hår tills färgen gått ur, så jag slipper miniknölarna..
Nästa klagomål blir ett angrep mot er därute med engelsk särstavning, svenska har jag inget emot eftersom de faktiskt räknas som ett av världens svåraste språk plus att vissa svenska stavningar är sjuka. Men engelska är faktiskt inget språk man måste skriva på i sin blogg eller på msn text eller vad de nu gäller, de jag stör mig mest på är när man skriver de som de låter som typ "bout" istället för "about" eller "A" istället för "I" eller glömmer ' tecknet i "I'm" eller i "your'e".
de får räcka för den här gången, än så länge har jag inget världsrevolutionerande som irreterar mig så mycket som det ovan. Och om så blir fallet får jag aggera ut det på Fia och Ella eftersom de är dom som tar min närvaro idag och mamma men henne bor jag ju tillsammans med så hon får alltid aggera vägg i sådana här klagotider, fast de är ju fint väder.Jag har förresten inte klippt lugg utan bilden togs förra hösten när jag klippte hej vilt i håret, men jag funderar skarpt på att klippa lugg, fast jag har lokigt hår och där skiter sig allt.

ajö.

Lisa



Min mobil sjunger på sista versen, efter  nästan 4 år vid min sida känner jag att de är dax för att nymodernisera på mobilfronten, de är inte ett lätt val jag står inför, men de är nödvändigt. Lika nödvändigt som att den 20 september har placerat mitt förnamn i almenackan! Eftersom min mamma har fått leva med skulden att hon glömde min namnsdag för typ 3 år sen så står hon inte ut med tanken att inte ge mig en present som denna gång blev ett Marilyn Monroe fat och såklart var hon tvungen att väcka mig och utbrista "den här gången glömde jag inte, grattis!" sen en kram, en du-får-bestäma-vad-vi-ska-äta-dag och så hade hon bjudit över min syster. De känns lite som en extra födelsedag och de tackar jag tamigtusan inte nej till. Så jag körde mamma och mig till kolgrillen där finningefolket fick skåda en parkering av högsta klass och vidare ner mot stan där vi drog med oss syster hem, resten är historia.
och cicci är en pärla<3

ajöken ajööö


Give it to me baby!


Bilder från Elle

Första dagen i skolan, 10 poäng till mig! Efter skolan knallade jag bort till smedjan för att möta upp modern min och tjacka en jacka, med minus 540 i kassan bjussade mamma på lunch. efter en snabbvisit i lägenheten där jag tillslutt hittade min svenska bok åkte jag ner på stan igen handlade fika för 16 rikstaler åkte till stränkan och fikade med min nu friska syster. Efter att vi mumsat i oss kärleken tralade vi ner på stan och hon köpte en rad nödvändigheter. Sen tyckte jag de var dax att knalla hemåt, så då gjorde jag det och nu tänkte jag läsa linns blogg eftersom jag får smisk av henne så fort jag glömmer det, och hon slår hårt ska ni veta!

ajös!

uttryck


Bilder från Elle

Jag blev lite halvt förälskad av detta elle nummer, bilderna, repotagen, kläderna..osv, hus som haver kom jag själv på att jag har en artikel att skriva på journalistiken och precis för en vecka sedan kom jag på vad de ska handla om, men de får inte ni veta! Haha! Inte nog med att Elle var fyllt med allt mellan himmel och jord fick man även som prenumerant ett inbjudan till en VIP-kväll, aaahaa! och när jag väl tänkte gå in och registrera på hemsidan man blev hänvisad till, så finns tydligen inte den hemsidan kvar. Igår gjorde Ella mig pepp på att ringa ditt klaga i ett antal minuter, men efter att jag ännu en morgon vaknat av min egen hosta förstår väl även ni att ingen skulle förstå ett ord av vad som kommer ut ur min mun under dessa tider.
Från det ena till det andra Tom Cruise firar 25 år i filmbranchen, så insatt blir man efter tre dagars Oprah-tittande.

ajö

Everything has a face


Bilder från Elle

shiva



Fr.o.m í torsdags till igår vid 14-tiden har jag umgåts 24/7 med en nu riktigt blond tjej.
Anledningen till att jag nu sitter här och möglar beror mestadels på att jag fr.o.m i torsdags har känt mig vad man kallar förkyld. Så igår när jag vid 19-tiden skulle gå och möta upp Fia för att ta farväl av henne, eftersom hon ska vistas i London i en vecka framåt fr.o.m i dag. Så vi planerade iallafall in att vi skulle ses en liten stund dels för att hon skulle upp till Antonia på tyskarnas avskedsfest vid åtta och dels för att jag mådde som jag mådde. Så vi bestämde oss för att gå till konsum och köpa godis, väl på konsum stannade vi istället bland cider/öl hyllan, de slutade med att vi stod där med en choklad bit var och ett 6-pack cider, så följde jag Fia en bit upp mot Antonia och vips så dök Ella upp med bilen och hennes tysk och vi åkte med henne upp och vips så var vi samlade uppe hos Antonia där vi avnjöt Shiva eller ja..inte jag, förkyldningen var det ingen annan som ville ta del ut av, sisådär runt 12-slaget drog sig Johan, Fia och Johans tyskar och där omkring tappade jag rösten totalt. Jag fick skratta med öppen mun, men de kom inget ljud. Så vid Ett började jag Ella och hennes tysk tänka på refrängen. Väl hemma konstaterade mamma och jag att skolan var det sista allternativet denna molniga gråa måndag, däremot kanske jag befinner mig vid thomas gymnasiet vid 12-tiden och hänger med ett gäng Engelsk kulturella thomas-elever till London, eller så kurrerar jag mig med apelsiner, vitlök, honungsvatten och te, har ni fler tips på vad som gör en frisk från en hejdundrans förskyldning?

Ajö

Rött



Nånting sånt där.

hair



jag är så fruktansvärt trött på mitt färglösa slitna hår så jag spyr på de, och så igår slog det mig, när linn och jag satt och filosoferade på bussen att rött ska de bli. Ella och jag pratade redan om hur snyggt rött hår är i helgen och så vips har jag fått för mig att jag nu ska invardera rödbrun färg i mitt hår, typ kastanje, vinröd ,brunaktig färg. Tänk Julia Roberts, och troligtvis kommer förändringen ske redan ikväll för då ska nämligen linn bli en REAL blondie, och då vill inte jag vara sämre.Nu ska jag inta en lunch på Flaneur, eller hur de nu stavas..

ajö


sen ramlar jag in på nåt café, så ramlar jag ut så vitt jag vet



jag fick t tillbaka all livskraft idag.
först vaknade jag och åt typ massa hallon och drack te
så körde syster oss till eskilstuna och vi satt mest och pratade om vad f.v.t betyde
så sprang jag ur åhlens hissen och vilka går inte där om inte linnoch emma så jag skrämmer livet ur linn<3
sen var sara uber dålig så hon for hem och jag och micke satt mest och ritade bort hela engelska lektionen, och Karen älskar oss.
så vare hejdundrans god lunch
och på kulturhistorian fick vi mest säga hej och hejdå
så satt jag framför en dator i sådär en 45 minuter
och vips så hade vi journalistik och jag fick 2 stjärnor och en ny artikel att skriva.
på bussen hem sov jag
sen åt jag massa knäckermackor
så hälsade jag på marianne på bilskolan och Niklas drog mig ut till bilen och hela strängnäs rundan handlade mest om höger och vänster eftersom vi båda var alldeles för trötta för att orka tänka.
så hade mamma köpt godis
sen kom pappa,systeryster och inger och hämtade mig, så satt mest jag benny och syster och funderade över vad blomjord heter på engelska jag bestämde mig för warmppooh.
nu sitter dom där uppe och pratar sewdbank och jag tänkte avsluta meningen och packa till morgondagen som stavas
L-I-N-N

ajö

Black'n'White



nu sitter hela packet av min klass och har religon, och jag lyssnar på Rufus -Rules and Regulations. Jag har precis skickat in mitt religonsarbete och spånar lite på om min krönika duger, min insperation och fantasi är typ död för tillfället, de är den största anledningen till att jag är så tråkig och trist, fast däremot är pumkinsarna här ovan de som ger mig insperation och jag har inte sett någon av dem sen i lördags, eller egentligen söndag morgon, för Ella åkte halv ett mellan lördag-söndagen ..så. Hur som helst så går de inge bra med min krönika, istället uttnytjar jag youtube och bloggen alldeles för mycket, så mycket så jag spyr på det. så har jag ont i halsen, egentligen skulle jag kunna fortsätta såhär en stund till, lägga till ett antal saker som stör mig, men jag läste Kupé på resan hem och de hade intervjuat Kristin Meltzer, hon tyckte iallafall att man lever för kort för att ha tid att gräva ner sig i små saker och de är småsaker jag stör mig på, utom de med pappa, men skitsamma. Jag tänker ta åt mig av Kristin Meltzers ord och läsa igenom min krönika en gång till.

Ajö

Hot potato




idag fick vi interjuva på journalistiken, jag lovade Malte att jag skulle länka denhär sidan: Youtubelistan.se
+ att han och Linus tycker de är galet att jag gillar göteborg mer än stockholm, vad kan jag säga, dom killarna har missat staden på G. Förresten blev allt bara fel i slutet och på engelska ska vi läsa ett intressant kapitel, på torsdag flyttar jag till e-tuna och nu är det mat för min del.

LINN JAG SAKNAR DIG!
ajö

så här gör du



1. du har världens skönaste, snyggaste, bästa kusin
2. du flyttar ihop med henne i en lägenhet under en veckas tid
3. du bjuder in hennes bror/din kusin
4. du lagar sjukt god mat en veckas tid
5. du snor din farmor och farfars kläder
6. du åker tillbaka och gör om allt igen om 3 dagar

veckan som gått

Måndagen


Tisdagen


Onsdag


Torsdag


och på fredan var vi nakna!

Ben




Följ min blogg med bloggkoll
så tänkte jag säga att jag älskar ben i alla dess former och att ella typ har gått upp i rök och att jag inte har någon cykel, vilket betyder en regn promenad och att jag är så jädra sugen på att sova i farmor och farafars säng, de var allt.

when every one is sleeping, I say.





Vaknade av vad jag trodde var väckarklockan i morse, men i själva verket var det en morgonpigg Fia som hade planerat en lördag som inte är så pjåkig, om de nu  inte hade varit så att jag kom i säng halv tre igår hade jag troligtvis varit nere vi Rk med den morgon pigga tösen och ella. Men så var inte fallet. Jag slängde mig istället i duschen, käkade en stadig frukost och sitter just nu och läser igenom min krönika och ett värdelöst religonsarbete. Hur som haver så tänkte jag i varje fall möta upp tjejerna vid två, för då har jag troligtvis vaknat till liv efter att ha kört sönder min hjärna på diverse spel i gårkväll. Melodifestivalspelet ägde det mesta som vanligt, inte nog med att vi vann, vifick köra till Ted Gärdestad. Sug på den ni.

Ajö

och jag undrar vad som händer i vår del av stan


Borta bra men hemma bäst som de så vackert heter,
fast nu ska jag kila hemifrån och pimpla cider med min siistah and her gang!

ajö

Jag var ingen, du var aprilhimlen


  ännu en håltimma där tiden fördrivs på ett orimligt sätt, jag skulle behöva plugga exempelvis lite religon och kanske matte och kultur historia och så kanske skissa lite på projektarbetet. Men vad gör det om hundra år? Linn och jag tog en timmas tripp på gredbys egna RK igår, hon slog på stort och köpte säkert minst 6 plagg, för 65 rikstaler! själv nöjde jag mig att lägga ut 36 rikstaler på ett linne, en t-shirt, en tygväska, skärp och en klänning. Så kom ERIKaadåååh på besök så vi slog på stort med kroketter, chokladpudding och jordnötts ringar i typisk Tammi-anda. Idag får vi förresten också besök. och imorgon är inget mindre än spexfotografering därför tänkte linn och jag ta en sväng förbi "ants" efter att jag haft min åttråvärda journalistik. Så kan vi slösa bort ännu mera pengar. Nu lyser solen!

ajö!

weekday



I fredags var de sucken och fluffa och jag ghorde eskilstuna farligt, på söder mötte vi soffe och hon lärde mig kissa i buske. I lördags kom linn och vi lende farligt med emma och ellen, resten är historia, nu är det svenska och jag har mest ont i halsen är sugen på choklad pudding a'la linn&lisa.Vi ska till Rk sen och förresten så lämnade jag in min krönika på Journalistiken igår, Kerstin frågade om det var inne med sammet och jag ljög ihop någonting om att jag skulle läsa i bibloteket. jag vet att ni förstår allt jag skriver , men de är ju lite charmen med det hela, det undermedvetna. Pappa tycker att jag ska köpa lägenhet och det vill jag banne mig så har ni en lägnhet i bakfikan att ge mig, HÖR AV ER!
Till sist. 
Ajö

RSS 2.0